Vegueria del Penedès

FÒRUM CAVA FAMILIAR

Gran èxit del tast d'escumosos d'arreu del món organitzat per Pimecava


Redacció Vilafranca del Penedès

01-03-2017 10:46

Els assistents han pogut conèixer a partir de la seva pròpia experiència, les característiques d’escumosos elaborats a Catalunya, França, Eslovènia, Itàlia, Regne Unit i Sud-Àfrica

Gran èxit del tast d'escumosos d'arreu del món organitzat per Pimecava . Pimecava

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La sisena edició del Fòrum Cava Familiar, organitzada per Pimecava, ha estat dedicada als escumosos del món. El viticultor i propietari del celler Mas Candí, Ramon Jané, ha conduït un tast d’11 vins d’arreu del planeta. Els assistents han pogut conèixer a partir de la seva pròpia experiència, les característiques d’escumosos elaborats a Catalunya, França, Eslovènia, Itàlia, Regne Unit i Sud-Àfrica. Una activitat que ha servit per a conèixer el panorama d’escumosos que existeix actualment.

L’acte, celebrat el passat dilluns 27 de febrer, ha tingut lloc a l’Obrador de Xerigots de Vilafranca del Penedès. Un tast a través del qual, els assistents han pogut conèixer escumosos produïts a través de diversos mètodes d’elaboració–com el tradicional o l’ancestral– i de diferents estils –com els convencionals o els naturals.


La volta al món a través de la copa

Els assistents han valorat molt positivament l’experiència, ja que en una sola sessió han pogut degustar i conversar sobre una varietat d’escumosos elaborats amb una gran diversitat de varietats, des de les autòctones com el sumoll, xarel·lo, macabeu i parellada, passant per les foranies com el pinot blanc, pinot negre, chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc i pinot meunier.

L’activitat ha finalitzat amb una gran selecció de 15 formatges Xerigots de gran qualitat, tots ells procedents d’elaboradors catalans i francesos.  El proper Fòrum Cava Familiar se celebrarà el 27 de març on un expert realitzarà una radiografia exhaustiva sobre la situació actual de la viticultura del Penedès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.