Vegueria del Penedès

PLA PROCICAT

Protecció Civil demana molta prudència demà per la previsió de fort vent a tot el país


Redacció Vilanova i la Geltrú

05-03-2017 21:46

Al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona el vent també serà intens i pot provocar incidències

Protecció Civil demana molta prudència demà per la previsió de fort vent a tot el país. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent demà a tot Catalunya i especialment a les cotes altes del Pirineu i als dos extrems de Catalunya.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que l’episodi de vent ha d’iniciar-se a partir d’aquesta matinada al Pirineu i prepirineu, amb ràfegues que poden superar els 90 km/h. De cara al matí de demà el fort vent afectarà també algunes comarques del prelitoral i litoral de Barcelona i Tarragona.

Serà a partir del migdia quan les ratxes es poden intensificar arreu de Catalunya, i a les cotes altes del Pirineu i prepirineu i els dos extrems del litoral i prelitoral, hi haurà algunes ratxes extremadament fortes sobretot a la tarda (més de 120 km/h). La previsió és que l’episodi de fort vent arreu es mantingui fins dimarts.

Protecció Civil recomana molta prudència en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a zones de boscoses i de muntanya. Porteu l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill

Protecció Civil aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.