Vegueria del Penedès

PLA PROCICAT

Protecció Civil demana molta prudència en la mobilitat i activitats a l'aire lliure per les ventades previstes a partir del migdia


Redacció Vilanova i la Geltrú

06-03-2017 13:16

Al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, incloent zones urbanes on el fenomen no és habitual, el vent també serà intens i pot provocar incidències

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta  del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT davant la possibilitat d’incidències per l’episodi de fort vent generalitzat a tot Catalunya previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir del migdia.

La previsió indica que el fort vent serà generalitzat a tot Catalunya a partir d'aquest migdia. Les ràfegues de vent podran superar els 90 km/h a qualsevol punt i especialment a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu així com als dos extrems del litoral i prelitoral on poden haver ratxes extremadament fortes de més de 120 km/h sobretot a la tarda.

L’episodi de fort vent s’allargarà fins demà dimarts.

Protecció Civil recomana molta prudència en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a zones de boscoses i de muntanya. Porteu l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill. A més, cal tenir en compte que el vent bufarà molt fort a zones urbanes on no és un fenomen habitual. No us protegiu darrera de murs que puguin ser inestables o arbres o altres elements que puguin veure’s afectats per les fortes ratxes. Eviteu parcs i jardins i altres zones arbrades en el moment de les ràfegues de vent més fortes.

Protecció Civil recorda que com a mesura de prevenció és recomanable fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior, especialment a balcons i terrasses en zones urbanes, que puguin ser desplaçats per l'aire.

Trobareu tots els consells als webs interior.gencat.cat/ventades i podeu fer seguiment de les incidències al compte de Twitter @emergenciescat i a la pàgina de Facebook.com/emergenciescat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.