Vegueria del Penedès

BIBLIOTECA DIGITAL VENDRELLENCA

La biblioteca del Vendrell incorpora una col·lecció de documents sobre Benvingut Socias


Redacció El Vendrell

13-10-2017 13:00

La Biblioteca Digital Vendrellenca té com a objectiu principal el de facilitar l’accés a documents de la Col·lecció Local que la pròpia Biblioteca ha anat recollint i conservant al llarg dels anys

L’organista, pianista i compositor vendrellenc Benvingut Socias (1877-1951). EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’any 2016 la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell va posar en marxa la Biblioteca Digital Vendrellenca, una pàgina web que té com a objectiu principal el de facilitar l’accés a documents de la Col·lecció Local que la pròpia Biblioteca ha anat recollint i conservant al llarg dels anys. El tret de sortida del projecte es va fer amb dues col·leccions de documents digitalitzats: una, relacionada amb Àngel Guimerà, mentre que l’altre està integrada per tots els programes de la Festa Major del Vendrell.

Tal i com es va plantejar, aquest repositori anirà augmentant a mida que el procés de digitalització es vagi estenent a altres col·leccions de documents. I aquest és el cas de la nova col·lecció que s’acaba d’incorporar, corresponent a la figura de l’organista, pianista i compositor vendrellenc Benvingut Socias (1877-1951). Aquesta incorporació serveix com a complement de l’exposició que fins fa uns dies es va poder veure a la sala La Fusteria del Vendrell, promoguda per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, els Amics de l’Orgue del Vendrell i el Grup Pessebrista del Vendrell.

La figura de Socias és de gran interès i rellevància, i fent accessible al públic aquest recull de documents vinculats amb ell es contribueix a reivindicar-la i potenciar tant el coneixement de la seva persona com el de la seva obra. En total, es tracta de 19 documents entre els quals es poden trobar programes de concerts i partitures, entre altres.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.