Vegueria del Penedès

CARBON CAPTURE AND REUSE

Torres assaja mètodes per reutilitzar el CO2 de la fermentació del vi i frenar els efectes del canvi climàtic


ACN Pacs del Penedès

19-10-2017 19:54

La seu Pacs del Penedès experimenta amb l'aprofitament de microalgues o la transformació de gasos, entre altres tecnologies

Una de les bodegues que Torres té a Pacs del Penedès. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cellers Torres està fent la prova pilot de vuit mètodes científics per reutilitzar el CO2 provinent de la fermentació del vi L'objectiu és reduir l'emissió de gasos nocius que any rere any provoquen un augment de les temperatures i el conseqüent avançament de la verema. Per frenar els efectes del canvi climàtic, la companyia s'ha aliat amb vàries universitats i empreses tecnològiques per desplegar diversos mètodes de CCR (Carbon Capture and Reuse). Per exemple, està assajant en l'aprofitament de microalgues com a biomassa, en la fertilització carbònica, en la generació de carbó vegetal i en la transformació de gasos, entre altres. La previsió de Cellers Torres és que aquestes tecnologies es puguin acabar desenvolupant a gran escala.

En aquest sentit, el president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, ha destacat durant una presentació a la premsa que el sector vitivinícola català "té la capacitat d'abanderar l'adopció de tecnologies de captació i reutilització de CO2". El cap de la firma ha admès que es tracta d'un camí "llarg i necessari", però ha defensat la necessitat d'un "canvi de paradigma" per tal de convertir Cellers Torres en un celler de "zero emissions" d'aquí a 10 o 15 anys.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.