Vegueria del Penedès

LLEI DE PESCA

Denunciat per comprar gairebé 80 kilograms de peix al port de Vilanova fora de la llotja


Redacció Vilanova i la Geltrú

20-10-2017 8:55

Entre les espècies hi havia sorell, sardines i seitó, la venda des quals fora de la llotja infringeix la Llei de pesca i acció marítimes

Denunciat per comprar gairebé 80 kilograms de peix al port de Vilanova i la Geltrú fora de la llotja. Mossos d'Esquadra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar un home espanyol, de 66 anys i veí de Sant Adrià del Besòs per comprar peix fora del circuit establert legalment a la sortida del port pesquer de Vilanova i la Geltrú.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 10 hores, quan els agents es trobaven realitzant un control de sortida dels vehicles del port de Vilanova i la Geltrú en relació a les talles de les diferents especies, les notes de venda i l’etiquetatge dels peixos.

Els agents van detectar un turisme, no isotèrmic, que sortia del port i el van aturar. L’home, un particular, portava a l’interior del vehicle, quatre caixes de suro i un bidó amb uns 40 kilograms de sorell al seu interior, dos bidons de plàstic amb uns 30 kilograms de sardines i dos cubells més amb uns vuit kilograms de seitó.

Els agents li van demanar la documentació d’aquest peix però el particular no disposava ni de factura o albarà ni estava degudament etiquetada la mercaderia. L’home l’hauria comprat directament a diferents petites embarcacions del port, sense passar per la llotja.

Davant dels fets, els agents el van denunciar administrativament per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes i van trametre la denúncia al Departament d’Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca pel seu coneixement i tramitació d’expedient sancionador, si s’escau.

Aquesta actuació s’emmarca en l'àmbit de l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la PGME per a potenciar la lluita contra la pesca il·legal i la venda clandestina de peix a Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra recorden que la Llei de pesca i acció marítimes estableix que la primera venda, d’acord amb els principis de lliure comerç, concurrència i transparència, s’ha de realitzar en els establiments autoritzats i en les llotges. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.