Vegueria del Penedès

VAGA GENERAL

Els examinadors de Trànsit rebutgen la proposta de la DGT i amplien la vaga al desembre


ACN Barcelona

19-11-2017 16:09

El col·lectiu qualifica com a indigne l'oferta de 125 euros de complement salarial a canvi de fer més exàmens a la tarda

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els examinadors de Trànsit de tot l'Estat han rebutjat la darrera proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT) i han ampliat el calendari de vagues al desembre concretament als dies 4, 5, 11, 12, 13, 18, 19 i 20. En un comunicat emès aquest divendres per la UGT, els examinadors informen que, en diferents assemblees a tot l’Estat, el col·lectiu va rebutjar amb un 98% de vots en contra la proposta de la DGT, que es basava en un complement salarial de 125 euros en concepte de productivitat i a condició de realitzar més exàmens a la setmana per la tarda. "El ministeri d'Interior només ofereix el 50% del complement salarial a què es va comprometre el 2015 i, a més, a canvi de realitzar més exàmens a la setmana", lamenten els examinadors.

La Direcció General de Trànsit va fer aquesta proposta dimarts al comitè de vaga dels examinadors en una reunió a Madrid. El col·lectiu ha considerat "indigna" aquesta oferta, ja que "no només representa únicament el 50% del complement salarial específic que reivindiquen des de fa anys i que està signat des del 2015, sinó que a més significa un augment de la càrrega de treball".

"Per tot això, els examinadors de Trànsit continuaran amb la vaga que tenen convocada durant els dilluns, dimarts i dimecres del mes de novembre, i a més, han decidit ampliar-la també al mes de desembre", segons el comunicat. El col·lectiu porta fent els tres dies de vaga a la setmana des del mes de juny. A Catalunya hi ha 112 examinadors de Trànsit que realitzen 13 exàmens diaris cadascun d’ells, segons la UGT.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.