Vegueria del Penedès

LA GRAN NAU

S'inicien les obres de rehabilitació del Museu del Ferrocarril de Vilanova


ACN Vilanova i la Geltrú

28-11-2017 19:17

Les obres s'han adjudicat a la companyia Acsa-Sorigué, que en els propers deu mesos serà la responsable de recuperar la Gran Nau

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Museu del Ferrocarril de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú van signar el passat 21 de novembre l'inici de les obres de rehabilitació i recuperació del museu. L'actuació es porta a terme amb una subvenció de prop de dos milions d'euros procedents de l'1,5% cultural de la Secretària d'Estat del Ministeri de Foment per a la recuperació de la Gran Nau de l'antic taller de reparacions ferroviàries, del 1881. Les obres del concurs públic s'han adjudicat a la companyia Acsa-Sorigué, que en els propers deu mesos serà la responsable de desenvolupar aquests treballs. L'arquitecte del projecte és Jordi Roig i, per part d'Adif, com a titular de les instal·lacions patrimonials, el director és José Ramón Pastor, autor de la restauració de l'Estació de França.

A la rehabilitació patrimonial de la històrica edificació, construïda en els orígens de la línia, que ja suposa un increment expositiu de 1.200 metres quadrats, s'uneix a més la intervenció a l'actual edifici de serveis del Museu. L'actuació persegueix modernitzar i dignificar la seva façana, l'accés principal, i aconseguir que la planta baixa sigui un espai museístic d'acolliment adaptat als requeriments actuals dels diferents tipus de públic.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.