Vegueria del Penedès

ELECCIONS 21-D

L'ANC celebra que "l'independentisme ha guanyat les eleccions" i s'ha "ratificat la república" votada l'1-O


ACN/ Maria Fernandez Noguera Barcelona

21-12-2017 23:25

Alcoberro reclama la restitució del govern legítim de manera immediata, la llibertat dels presos i ostatges polítics i la tornada de l'exili del president i els consellers

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha celebrat que "l'independentisme ha guanyat les eleccions amb més participació de la història" i ha considerat que "la ciutadania de Catalunya ha revocat el 155, la suspensió de l'autonomia, i ha ratificat la república que vam votar en el referèndum de l'1 d'octubre". En una compareixença a les Drassanes Reials de Barcelona, on ANC està celebrat la nit electoral, el vicepresident de l'entitat sobiranista ha exigit "la restitució del govern legítim de manera immediata, la llibertat dels presos i ostatges polítics", la tornada de "l'exili" del president i els consellers i la retirada de "qualsevol acció judicial contra la mesa del Parlament".

Pel vicepresident de l'ANC, els resultats del 21-D "demostren la victòria de la ciutadania enfront del cop d'estat que s'havia produït contra la nostra república". Alcoberro ha considerat que "la victòria és doblement merescuda i l'hem de celebrar doblement", en referència al fet que les candidatures de Junts per Catalunya i ERC tenien els caps de llista a "l'exili" i a la presó, respectivament.

Alcoberro ha destacat que "el Partit Popular que ha aplicat el 155 s'ha convertit en una força pràcticament marginal a Catalunya" i ha subratllat que "és força extraparlamentària en algunes circumscripcions". "Hem guanyat en unes eleccions que no estaven fetes de manera correcta, que no eren en molts sentits legítimes i en un context d'amenaça i ocupació", ha reblat. "Després d'haver-nos atonyinat l'1 d'octubre, hem de dir que el poble de Catalunya ha resistit i seguirem resistint. La ciutadania ha expressat la seva voluntat de seguir endavant", ha afegit.

El vicepresident de l'ANC ha parlat entre crits de 'Puigdemont president', 'Llibertat' i 'Independència' i ha acabat la intervenció exclamant: "Visca Catalunya Lliure i Visca la república catalana".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.