Vegueria del Penedès

El recurs de reposició de PxC deixa sense efecte el canvi de nom del GM de Convergència


PxC El Vendrell

24-01-2018 11:32

PxC se surt amb la seva i deixa sense efecte el canvi de nom del grup municipal de Convergència que ja no es podrà denominar PDeCAT perquè no s’ajusta a la legalitat vigent

Imatge d'arxiu de la campanya de les municipals de 2015

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar un recurs de reposició contra el canvi de nom del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) el 21 de febrer de 2017, el mateix dia en què aquest punt va passar per Ple. Després d’11 mesos per decret d’alcaldia s’estima el recurs de PxC i avui mateix l’alcalde ens ho ha fet saber.

El recurs de PxC  es basava en què el PDeCAT  no es va presentar a les eleccions municipals de 2015 i per tant no podia tenir grup municipal. PDeCAT no és un canvi de nom de Convergència sinó que és un nou partit i la prova és que tots dos partits existeixen a dia d’avui fins al punt que ambdós s’han presentat en coalició a les autonòmiques del 21-D sota la candidatura de Junts per Catalunya.

Des que la setmana passada va sortir la sentència del cas Palau de la Música condemnant Convergència per corrupció i a la devolució de 6,6 MEUR de comissions il·legals, tots els dirigents del PDeCAT s’han afanyat a puntualitzar que el PDeCAT no té res a veure amb Convergència sinó que són partits diferents, cosa que ens ve a donar encara més la raó per si algú encara no ho tenia clar.

Segons s’indica en el decret d’alcaldia de data 19 de gener de 2018 la denominació de PDeCAT varia substancialment la denominació de la llista electoral, CiU, motiu pel qual no compliria el requisit exigit per l’article 60 del ROM. La llista electoral amb la que els regidors del grup municipal de CiU es van presentar a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015, segons publicació efectuada al Butlletí oficial de la província de Tarragona de 28 d’abril de 2015, era la de Convergència i Unió”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.