Vegueria del Penedès

JUSTÍCIA

La nova jutgessa del Tribunal de Drets Humans considera que els homosexuals poden desenvolupar patologies


ACN Barcelona

25-01-2018 14:41

La magistrada sosté que tant aquest col·lectiu com el transsexual s'ha de sotmetre a teràpies psicològiques i psiquiàtriques

María Elósegui. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La nova jutja que representa a Espanya al tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), María Elósegui, ha publicat diversos articles i llibres en els quals afirma que l'homosexualitat produeix diverses patologies. Així ho destaca el diari digital 'eldiario.es' que recull les declaracions que Elósegui va fer en una entrevista a una web vinculada a l'Opus Dei, almudi.org, per analitzar una de les seves obres. En els seus escrits defensa que tant homosexuals com transsexuals s'han de sotmetre a teràpies tant "psicològiques" com "psiquiàtriques". Paral·lelament, en un article publicat en el diari 'El Comercio' del Perú el maig del 2014, Elósegui analitza la decisió del Tribunal Constitucional peruà de denegar el canvi de sexe a un transsexual operat a Espanya. La catedràtica dubta que les cirurgies pagades amb diners públics siguin la millor sortida per a una persona transsexual i suggereix com a solució "les teràpies psicològico-psiquiàtriques".

"Els que construeixin i realitzin el seu comportament sexual d'acord amb el seu sexe biològic desenvoluparan una conducta equilibrada i sana, i els que s'obstinin a anar contra la seva biologia desenvoluparan diferents patologies", assegura la magistrada en declaracions a la web almudi.org.

Precisament, en aquesta entrevista Elósegui també parla de la igualtat salarial i de la necessitat de què les dones s'incorporin al mercat laboral, però no per emancipar-se. "Això no és per una defensa de l'alliberació i emancipació de la dona". "Les dones d'avui no volen emancipar-se de res", conclou.

María Elósegui és la jutge que representarà Espanya al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) després que Francisco Pérez de los Cobos no superés l'examen per no saber ni anglès ni francès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.