05-03-2018 9:08

Els taronges cauen per 86-83, en un partit, on Oriol Mateu anota 35 punts

Sferic Terrassa - AB Vendrell. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Està clar que a l’equip vendrellenc no se li donen bé els temps extres aquesta temporada, a Navàs es va perdre després d’una pròrroga i aquest passat diumenge, els del Baix Penedès, fent gala del seu rendiment a domicili,  cedien a la pista d’un rival directe, l’Sferic Terrassa, pel resultat de 86-83, després de disputar fins a dos pròrrogues, que no van servir per emportar-se el triomf final. Va ser un partit amb un conjunt visitant, dominador a partir del segon quart, que va pagar la manca d’encert en el llançament i el baix percentatge en els tirs lliures, amb un pobre 14/27, donant vida al seu rival i fent inútil l’exhibició d’Oriol Mateu, autor de 35 punts, que van mantenir als seus amb opcions de victòria, quan més collaven els locals. Amb aquesta derrota, els del Vendrell, encaren el darrer terç de competició, situats a la novena plaça, una per sobre dels llocs de promoció de permanència, amb un balanç de 9-11, el mateix que tenen quatre equips més, en una classificació molt igualada.

El partit començava amb un conjunt egarenc molt encertat, fins a tres triples consecutius, que castigaven la tova defensa visitant, que deixaven un 13-4 als quatre minuts de joc; els de Marc Rovirosa es van veure a remolc ben aviat, en un primer quart de ràpides transicions que es tancava amb un 23-16 al lluminós. En el segon període va canviar radicalment la situació, els taronges, recolzats en una gran defensa, que va deixar al rival cinc minuts sense anotar, van clavar un parcial de 0-8, amb dos triples d’Oriol Mateu i Marc Molina, que capgiraven 23-24 el marcador; a partir d’aquí, els vendrellencs van portar la iniciativa del joc, amb un Mateu que començava a engrandir la seva estadística particular, davant un Sferic Terrassa, que suava cada cistella, en un segon quart, que va reflectir amb un 7-18 de parcial, la superioritat visitant, que suposava un 30-34 al descans.

La magnífica defensa dels visitants, continuava provocant molts problemes a l’atac vallesà, que encetava el tercer quart amb un nou parcial de 3-9, que estirava el resultat fins el 33-43, a l’equador d’aquest període; però, quan semblava que l’encontre es podia trencar, els visitants, van deixar de treballar al darrere i els de Terrassa ho van aprofitar per anotar un parcial de 16-7 en cinc minuts, que tornava a igualar, 49-50, el marcador, a manca del quart definitiu. Un últim període, travat, parcial de 12-11, i amb moltes errades per part dels dos conjunts, on un triple dels locals deixava un 61-59 a manca d’un minut pel final; Oriol Mateu anotava una cistella, 61-61, però, errava el tir lliure addicional, i en la darrera acció, els del Vallès Occidental fallaven el llançament, enviant el partit a la primera pròrroga.

Un temps extra, que va ser un carrusel de tirs lliures i on novament els visitants van donar vida al seu rival, errant des de la línia de personal; amb 72-68 després d’un 2+1 local, ja en el darrer minut, els taronges, ara sí, anotaven quatre tirs lliures consecutius, que empataven 72-72 el matx, en l’última possessió, els locals tornaven a errar i es donava pas a un altre temps extra després d’un parcial d’11-11, en aquesta primera pròrroga. Un segon temps extra, ple de tensió, on dos triples de l’Sferic, deixaven un 80-76, que donaria pas al 85-80, ja en el darrer minut, un triple d’Alejandro Cereto, tornava a acostar 85-83 als del Vendrell, però, malauradament, el tir lliure convertit pels locals, no va trobar resposta en els visitants, que veien com s’escapava una victòria, lluitada durant cinquanta minuts.

Cal destacar l’actitud i compromís dels vendrellencs, que no es van donar mai per vençuts malgrat el resultat final. Ara, cal centrar-se en el següent partit, diumenge davant l’equip de l’Àguiles, un altre rival directe, que visitarà Coma-ruga, on el triomf és més que necessari.

AB Vendrell: Cereto (14), M. Molina (14), Luna, Mateu (35), Thiam (2), Nieto, Francisco (6), Casado (4), Trouvé (8), Solé, Gabaldón i O. Molina. 5 triples, 14/27 tirs lliures, 20 faltes.

Parcials: 23-16, 7-18 (30-34), 19-16 (49-50), 12-11 (61-61), 11-11 (72-72), 14-11 (86-83).

Derrota del sènior B

El sènior B perdia pel resultat de 71-65 a la pista del Reus Deportiu S21, sumant la segona derrota d’aquesta fase final. Els taronges presenten un balanç de 2-2, després de quatre jornades disputades. Dissabte rebran la visita del conjunt de l’Amposta.