Vegueria del Penedès

CULTURA DEL VI

VINSEUM presenta la col·lecció Retrats de Vi dins del seu cicle de presentacions #Llibresdevi


Redacció Vilafranca del Penedès

14-03-2018 11:28

En aquesta ocasió, els 6 enòlegs protagonistes dels llibres es reuniran per primer cop al VINSEUM per presentar els llibres i compartir un tast de vins

#Llibresdevi és un cicle de presentacions per donar a conèixer diferents novetats editorials del món del vi al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

VINSEUM presenta la col·lecció Retrats de Vi dins del seu cicle de presentacions #Llibresdevi. Vinseum

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, VINSEUM, acollirà el proper dijous 15 de març la presentació conjunta dels 6 primers llibres del cicle Retrats de Vi. La presentació comptarà amb els autors de la col·lecció; la periodista i sommelier Ruth Troyano i el fotògraf Maoz Eliakim. L'acte també inclourà la participació dels enòlegs protagonistes Toni Sánchez-Ortiz, Francesc Ferré, Anna Espelt, Roser Amorós, Sergi Colet i Miquel Palau, tots ells formats a la Facultat d’Enologia de la URV.  

Coincidint amb l’acte, s’estrenarà una exposició fotogràfica innovadora que es compon principalment d’un quadre digital, amb la voluntat d’apropar la cultura del vi i de l’art a diferents espais. La selecció fotogràfica és obra de Maoz Eliakim, que ha retratat els enòlegs, els paisatges i els vins que elaboren a diferents regions de Catalunya per al cicle de llibres de la Universitat Rovira i Virgili. El quadre digital recull imatges que no s’han vist encara en suport paper. En aquest nou format, les imatges guanyen protagonisme i sentit. S’han ordenat segons la composició i l’harmonia de colors i s’han estructurat per sèries. Són fotografies documentals que mostren de forma coherent l’estil de fer vi dels 6 enòlegs, posant èmfasi en el seu treball quotidià a la vinya o al celler i combinant la presència d’imatges en color i en blanc i negre. “Hi ha fotografies que se senten, que no es poden dir amb paraules”, diu Maoz Eliakim en referència a la intensitat d’alguna de les imatges seleccionades. “Cal conèixer les regles fotogràfiques com a professional, però el millor és trencar-les com a artista”, afegeix.

L’acte tindrà lloc el dijous 15 de març a VINSEUM a partir de les set de la tarda. En acabat hi haurà un tast de vins d’El Solà d’Ares, Celler Frisach, Espelt Viticultors, Carlania Vins, Colet Vins i Abadal. L'accés és lliure.


Sobre el fotògraf Maoz Eliakim

“La fotografia és la meva vida: vaig trigar diversos anys a descobrir-ho i encara més a descobrir que les meves fotos mostren el que soc”
Va néixer a Tel Aviv (Israel) el 13 de juliol de 1977. El 1999 va fer la volta al món i va visitar llocs com Turquia, Hong Kong, Austràlia, Nova Zelanda, Tonga i els Estats Units, entre d'altres, cosa que el va vincular encara més al món de la fotografia i a la multiculturalitat. Va cursar estudis de màrqueting internacional a França i va continuar la seva formació a Tarragona amb el màster europeu en Estudis Culturals Mediterranis. El 2009 va tornar a Tel Aviv, on va estudiar un màster en disseny gràfic. Parla cinc idiomes amb fluïdesa, és autodidacte en la disciplina fotogràfica i ha treballat en camps tan diferents com la publicitat, l'esport o la moda. És el director de l'empresa Clear Ideas, que proporciona solucions creatives de disseny, màrqueting i publicitat. Vivint entre Israel i l’Estat espanyol, Maoz compta amb un currículum extens en diversos àmbits professionals que el fan destacar pel prestigi, la subtilesa creativa i la bona feina. Ha estat premiat amb la menció d'honor al concurs International Photography Awards, segurament perquè intenta que els seus treballs tinguin una història i una expressió úniques. Actualment viu a Reus, on s'ha consolidat com a fotògraf amb la creació de la seva pròpia marca: OZFOTO.


Sobre la periodista Ruth Troyano

Ruth Troyano Puig, nascuda a Reus el 1979 és Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona; Màster en Planificació i Gestió del Turisme Enològic i Sommelier Professional per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha treballat a la Cadena SER-RàdioReus, a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Tarragona. Actualment és periodista freelance dedicada al món del vi i de l'enoturisme, assumint tasques de direcció de comunicació i assessorament en diferents empreses del sector. És col·laboradora de les plataformes digitals La Conca 5.1 i Gastrotalkers, de l'emissora RAC 1 (secció vins i enoturisme a La Primera Pedra) i del Diari ARA Camp de Tarragona. També és l’autora del bloc Vi · Moments · Persones (que va rebre el primer premi del concurs BlocDOCat 2012, convocat per la DO Catalunya). El seu últim treball periodístic són els 6 primers cicles de llibres #retratsdevi editats per Publicacions URV. En els propers mesos sortiran al mercat dos nous volums. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.