Vegueria del Penedès

El Parcmotor de Castellolí vol ser punt de referència per a fer proves de vehicles intel·ligents i autònoms


ACN/ Gemma Aleman Castellolí

07-04-2018 9:43

Les instal·lacions arrenquen una nova etapa, amb nova societat gestora, després d'haver eixugat el deute de set milions d'euros

Parcmotor de Castellolí. Imatge aèria del circuit. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La nova societat gestora del Parcmotor de Castellolí, Gestió Parcmotor Castellolí SL, amb propietat majoritària d'Octagon Esedeos SL, aspira a convertir les instal·lacions en un punt de referència per a fer testos amb vehicles connectats i autònoms. Segons ha explicat Xavier Bartrolí, President Gestió Parcmotor Castellolí, de moment ja s'ha previst una inversió de mig miler d'euros que permetrà dotar "tot el circuit de 5G". Simultàniament, ja s'està començant a fer contactes amb marques del sector perquè es puguin desplaçar al circuit anoienc a fer proves. El Parcmotor de Castellolí arrenca una nova etapa després d'haver eixugat el deute que tenia, de set milions d'euros.

La nova aposta tecnologica és fruit de l'acord amb la companyia Cellnex Telecom, signat l'octubre de l'any passat. Bartolí ha assegurat que es tracta d'un sector "amb molt camí per recórrer". La companyia dotarà el circuit d'una xarxa sense fil amb cobertura en tot el recinte que permetrà la connectivitat entre vehicles, càmeres d'alta definició per al seguiment de vehicles en pista i unitats embarcades per a la transmissió de dades de telemetria, veu i vídeo; així com també una xarxa IoT (Internet of Things) i banda ampla. A més, provarà i desenvoluparà en noves solucions tecnològiques i serveis vinculats a la connectivitat, especialment dissenyats per a entorns no urbans o semi rurals.

Amb motiu de la nova aposta, el President Gestió Parcmotor Castellolí ha avançat que ja s'ha començat a treballar "amb marques interessades perquè puguin venir aquí i aprofitar aquesta teconologia que els hi oferim".

Presentació oficial

Coincidint amb la presentació del Campionat d'Europa de Trial, que es disputa aquest cap de setmana al circuit, Gestió Parcmotor Castellolí SL ha donat a conèixer aquest divendres els seus plans de futur en un acte que ha comptat amb la presència del Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras; l'alcalde de Castellolí, i el President Fundació Catalana per l'Esport del Motor, Jordi Mas. També hi han estat el corredor de ral·lis Nani Roma, el ciclista José Antonio Hermida, i el pilot Albert Cabestany.

Bartolí ha explicat que, a banda de l'aposta tecnològica, s'ha treballat per millorar la seguretat de circuit i dotar-lo de noves instal·lacions i serveis. La societat que presideix vol que el circuit sigui també referent en jornades de testing de vehicles, pneumàtics i qualsevol component que necessiti ser provat, presentació de productes, realització d'esdeveniments així com la formació i tecnificació de pilots i la promoció de l'esport del motor.

Simultàniament, segons ha especificat l'alcalde de Castellgalí, es confia en què amb la nova aposta no només serveixi per situar Castellolí i l'Anoia en el "mapa del món", sinó que pugui servir com a atractiu i que potser, a la llarga, empreses que facin ús de les instal·lacions puguin acabar instal·lant-se en el Polígon Industrial de Ca Perera.

Deute eixugat

Gestió Parcmotor Castellolí SL ha arribat a un acord d'explotació amb la Fundació Catalana per a l'Esport a canvi d'una tarifa de gestió per als propers 34 anys, els que queden del contracte de lloguer amb la família propietària dels terrenys. El president de la Fundació Catalana per l'Esport del Motor, Jordi Mas, ha reconegut que amb l'acord "hem trobat al millor soci possible".

El Parcmotor de Castellolí havia arribat a acumular un deute de prop de set milions d'euros. "El gran problema era que amb el que generàvem cada dia no podíem pagar-lo, fet que ens impedia invertir", ha recordat Mas, situació que assegura que gràcies al nou acord "no només hem pogut liquidar el deute sinó que ara podem invertir en les instal·lacions".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.