Vegueria del Penedès

NOU GOVERN

El PSC de Vilanova creu que el pacte PDeCAT-ERC és una “estratègia electoralista de supervivència” de l’antiga CiU


ACN Vilanova i la Geltrú

28-05-2018 19:33

Els socialistes afirmen que ERC s’ha prestat a fer de “salvavides” dels demòcrates “buscant la cadira a qualsevol preu”

Pla curt del cap de files del PSC a Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, en roda de premsa el 6 d'abril de 2018. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha criticat el pacte de govern entre el PDeCAT i Esquerra assegurant que és “estratègia electoralista de supervivència de l’antiga CiU per mantenir a la desesperada el control de l’Ajuntament i iniciar la seva campanya electoral utilitzant la institució”. En un comunicat, els socialistes afirmen que l’any que resta de legislatura reflectirà un govern “entregat a la campanya electoral” dels demòcrates. Així, consideren que ERC actua com a “salvavides” del partit de Neus Lloveras “buscant la cadira a qualsevol preu” dos mesos després que el PSC fos expulsat de l’executiu. “Qui hi perd és la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, que durant un any assistirà espectadora d’un govern que trasllada de forma irresponsable la inestabilitat política als ajuntaments i amb dos grups municipals que en uns mesos començaran una competència entre ells per un mateix electorat”, afegeix el PSC.

Al mateix temps, els socialistes defensen que el Pla d’Actuació Municipal del nou govern del PDeCAT i ERC se sustenta en l’acord que fins ara mantenien els demòcrates amb el PSC, i asseguren que el “90%” correspon al seu programa electoral. En aquest sentit, adverteixen que “fiscalitzaran” l’actuació del nou executiu, especialment en aspectes com el pressupost, els impostos, la neteja i la mobilitat, assegurant que “són temes sobre els quals ERC ha fet crítiques contundents els darrers anys”.

Finalment, el PSC apunta que el nou govern encapçalarà Vilanova en situació de “debilitat” perquè representa un terç del conjunt de regidors del Ple, i augura que deixarà la ciutat “dividida entre fronts de catalans independentistes i no independentistes”. “Aquests dos grups amb tantes línies vermelles sectàries que s’han autoimposat es trobarà ara amb dificultats de poder dialogar més enllà d’ells mateixos”, reblen els socialistes en el seu comunicat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.