Vegueria del Penedès

210 ANIVERSARI

Grups tradicionals de la Catalunya Nord i les Terres de l’Ebre, a la commemoració de la Guerra del Francès a l'Arboç


Redacció L'Arboç

29-05-2018 19:48

Transportaran els espectadors a aquest moment històric abillats amb vestimentes de l’època

Grups tradicionals de la Catalunya Nord i les Terres de l’Ebre prendràn part en la commemoració dels 210 anys de la Guerra del Francès. Trencadansa

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Arboç commemorarà el 210 aniversari de la Guerra del francès amb un seguit d’actes el cap de setmana del 9 i 10 de juny. Un dels més vistosos serà la participació de l’entitat “Le temps du costume rousseillonais”, de Perpinyà, i l’associació “Nautilus” de Barcelona, aportaran al 210è Aniversari de la Guerra del Francès personatges i figurants abillats amb les vestimentes i indumentàries pròpies d’inicis del segle XIX i ens transportaran a aquest moment històric de fa més de dos-cents anys.

També prendrà part de la Commemoració el Grup Trencadansa, representant les danses i balls populars catalans que es ballaven a inicis del segle XIX amb el vestuari i la indumentària històrica catalana de l’època. Trencadansa és un grup d’amants de la música i el ball tradicionals que s’ha especialitzat en l’estudi i la reconstrucció de peces ballables des d’un punt de vista històric.

La vila de l’Arboç va patir un dels pitjors episodis de la Guerra del Francès el dia 9 de juny de 1808 recordat com “la crema de l’Arboç”. Aquesta commemoració està organitzada per la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.