Vegueria del Penedès

RESTAURACIÓ

Acaben les obres de millora de l’església de Sant Bartomeu d'Albinyana


Cristina Poyatos Albinyana

04-06-2018 9:25

Fa 25 anys ja van fer unes obres de restauració en aquest temple per reposar la imatge de l’àngel que corona el campanar

L’objectiu principal de les millores era eliminar les humitats i les filtracions que hi havia. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El passat mes de maig van finalitzar les obres de reparació del terrat del segon pis del campanar de l’església de Sant Bartomeu, d’Albinyana. A causa del nivell de degradació de la solera que hi havia als balconets del campanar, el nivell de filtracions era elevat. Per aquest motiu es va decidir reparar-lo i millorar el sistema d’evacuació de les aigües pluvials. L’objectiu principal de les millores era eliminar les humitats i les filtracions que hi havia.

Per dur a terme aquesta tasca els lampistes van treure tot el sistema d’enllumenat del segon pis, van instal·lar una corriola i van retirar total la runa, a més de treure les parts fluixes del terra. Un cop fet això, es van posar uns tubs en els desaigües i s’han fet de nou les pendents perquè l’aigua corri millor.  Seguidament s’ha reomplert la solera amb morter i fibra de polietilè.

Durant aquest procés de reomplert s’han preservat juntes de dilatació al voltant de tots els pilars per evitar degradacions en un futur. Un cop la solera es va assecar se li va donar tres capes de mortes impermeables. Finalment, per acabar, es van reomplir les juntes de la dilatació amb massilla per assegurar l’estanquitat i la flexibilitat d’aquestes.

En un futur, la parròquia es proposa dur a terme noves reformes per eliminar les humitats que afecten a l’interior del temple. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.