Vegueria del Penedès

PENEDÈS 360º

Posen en marxa els projectes de museïtzació i rehabilitació del conjunt monumental de Sant Martí Sarroca


Redacció Sant Martí Sarroca

25-06-2018 19:18

Ara els tècnics comarcals faran els informes corresponents i es portaran els projectes a aprovació del ple del Consell Comarcal per començar a tirar-los endavant

Posen en marxa els projectes de museïtzació i rehabilitació del conjunt monumental de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'alcalde, Josep Olivella, i el segon tinent d'alcalde i regidor de cultura, Albert Tort, s'han reunit amb el president del Consell Comarcal i el conseller comarcal de cultura per realitzar la signatura i gestionar els propers passos per fer efectiu el conveni.

Ara els tècnics comarcals faran els informes corresponents i es portaran els projectes a aprovació del ple del Consell Comarcal per començar a tirar endavant els projectes, que ja compten amb els seus projectes executius.

D'aquesta manera, el projecte comarcal Penedès 360º inclou el Projecte de la II fase de restauració del castell de Sant Martí Sarroca i el Projecte museogràfic “Sa Roca, conjunt monumental” de Sant Martí Sarroca, comptant amb finançament de fons europeus.

D'una banda, l'objectiu del Projecte museogràfic “Sa Roca, conjunt monumental” de Sant Martí Sarroca, que té un pressupost de 85.806,16 € amb direcció d'obres de 6.864,49 €, contempla la continuació de la museïtzació del castell i el seu entorn. En concret, inclou:

-14 plafons informatius a l’interior del castell
-7 punts informatius a l’exterior amb indicacions de les zones i l’entorn del castell i església
-Millora de la senyalització del museu i les seves peces.
-La col·locació d’una pantalla i projector a la sala ponent.
-Disseny i programació web.

Per altra banda, l'objectiu bàsic del projecte de restauració, que té un pressupost de 129.560,86€ i una direcció d'obres de 6.478,04 €, és l’acabament de les etapes de recuperació del conjunt arquitectònic iniciada a mitjans del segle XX, mitjançant les següents intervencions:

-Resoldre el segon tram de l’edifici enderrocat amb un tancament que permeti
-Recuperar l’espai clos del pati d’armes i, alhora, generar la possibilitat de fer una comunicació vertical (ascensor) que dongui servei als tres nivells de circulació del públic..
-Ampliar els recorreguts sense barreres que inter-rel·lacionin tots els espais i nivells del castell amb el nou cos construït a l’ala sud-oriental.
-Ordenar les visites i activitats del castell amb un punt d’informació i acollida.
-Revisar i millorar les instal·lacions i serveis tècnics com l’ il·luminació d’espais exterior.

El projecte pretén completar l’acabament de l’edifici recuperant el sentit de l’espai tancat amb un pati central que actui de foier de les activitats del castell, tancant l’ala sud-est. També es defineix que el nucli del pati, pugui actuar com un nou espai d’activitats pròpies a l’aire lliure o amb relació amb les sales que l’envolten.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.