Vegueria del Penedès

REVISIÓ CADASTRAL

El Cadastre ja notifica als propietaris d’Olèrdola els valors revisats dels immobles


Redacció Olèrdola

17-07-2018 10:50

Des d’aquest dilluns i fins el 3 d’agost, l’Ajuntament habilita una oficina d’atenció presencial per atendre dubtes o reclamacions

El Cadastre ja notifica als propietaris d’Olèrdola els valors revisats dels immobles. Ajuntament d'Olèrdola

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En els propers dies tots els propietaris de béns de naturalesa urbana del municipi d’Olèrdola rebran una notificació del Cadastre referent a la revisió de la ponència de valors cadastrals de béns de naturalesa urbana. Es podrà accedir a la informació relativa a cadascun dels béns per Internet,  a través d'una clau que es facilita en cada notificació.

Per tal de donar als veïns les màximes facilitats per avaluar la revisió i accedir a la informació sobre els seus béns, l' Ajuntament d'Olèrdola ha habilitat una oficina d'atenció presencial per aquelles persones que tinguin dubtes o que vulguin presentar alguna reclamació respecte les dades del seu immoble.

Aquesta oficina entrava en funcionament aquest dilluns 16 de juliol i restarà oberta fins el divendres 3 d’agost. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 15 a 20 hores. Els dimarts i dijous també obre l’oficina pels matins, de 10:30 a 14:00h. Qui ho desitgi, també pot consultar al web de l’Ajuntament d’Olèrdola, olerdola.cat, el manual amb respostes sobre preguntes freqüents que es plantegen quan es realitza aquest procediment de revisió cadastral.

L’Ajuntament indica que la revisió ha d’establir els valors cadastrals actuals dels 3.109 immobles registrats al municipi i es recorda que la revisió es fa “per justícia fiscal”, atès que la darrera revisió data de l’any 1.988. L’objectiu que persegueix l’Ajuntament és “ una distribució equitativa de les càrregues tributàries”.

En el moment d’iniciar-se les gestions per a la revisió dels valors cadastrals, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, posava l’accent en què Olèrdola és un dels municipis de la demarcació que compta amb una revisió cadastral més antiga “i això comporta injustícia fiscal perquè no tothom paga el que li correspondria”. Serramià precisava que la voluntat de l’Ajuntament “no és recaptar més, sinó que tothom pagui per allò que té”.

La notificació que reben els veïns arriba un cop la Gerència del Cadastre realitzava un informe preliminar de valoració . Ara es comunica a la ciutadania els resultats de la revisió de manera individualitzada i cada particular tindrà la possibilitat d’efectuar al·legacions a la Gerència del Cadastre, si ho creu oportú. L’Ajuntament preveu que tot el procés de revisió es podrà completar abans de finalitzar aquest 2018.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.