Vegueria del Penedès

GARRAF PROMOCIONS

Obren judici oral contra l’exalcalde de Sant Pere de Ribes Josep Antoni Blanco per prevaricació i malversació


ACN Sant Pere de Ribes

12-11-2018 16:56

El grup municipal UM9 va denunciar irregularitats en la gestió de l’empresa pública Garraf Promocions, dedicada a l’habitatge de protecció oficial

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El jutge que investiga presumptes irregularitats a l’empresa pública Garraf Promocions -dedicada a promoure habitatge social i de protecció oficial a Sant Pere de Ribes- ha dictat l’obertura de judici oral contra l’exalcalde Josep Antoni Blanco (PSC). Està acusat de presumptes delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. Segons ha avançat el grup municipal UM9 –adscrit a la CUP-, el jutge ha tancat la investigació iniciada arran d’una denúncia que l’any 2012 va presentar la formació a la Fiscalia Anticorrupció. En aquell moment, Unitat Municipal 9 va advertir de presumptes irregularitats en la construcció d’alguns habitatges públics i en la concessió de la gestió de Garraf Promocions a CQ Consultors.

UM9, que està personada a la causa com a acusació popular, va revelar públicament fa tres anys que la interventora municipal havia redactat un informe el 2012 advertint que hi havia “moltes mancances legals” en la gestió de Garraf Promocions, externalitzada a CQ Consultors. A l’informe, segons va explicar UM9, la interventora advertia que s’havia utilitzat l’empresa pública com a forma d’evitar diversos tràmits administratius fixats per la llei.

Unitat Municipal 9 –adscrita a la CUP- preveu donar més detalls de l’obertura de judici oral el proper dijous en roda de premsa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.