Vegueria del Penedès

ANIMALS DE COMPANYIA

El CAAD Penedès posa en marxa una campanya d'adopcions de gossos de raça potencialment perillosa


Redacció Vilafranca del Penedès

13-11-2018 9:25

En aquest moments, el centre acull 84 gossos considerats de raça potencialment perillosa per la legislació vigent, una xifra d’animals que ha augmentat en els darrers anys

El CAAD Penedès posa en marxa una campanya d'adopcions de gossos de raça potencialment perillosa. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Centre d’Acollida d’Animals de la Mancomunitat posa en marxa una campanya per promoure l’adopció de gossos de raça potencialment perillosa (GPP). En aquest moments, el centre acull 84 gossos considerats de raça potencialment perillosa per la legislació vigent, una xifra d’animals que ha augmentat en els darrers anys.

Cal tenir en compte que el fet de ser catalogats com a GPP dificulta la seva adopció i tenen menys oportunitats de ser escollits per les persones que visiten el centre. En alguns casos es tracta de gossos que porten molts anys al CAAD Penedès i que han demostrat tenir bona convivència amb persones i d’altres animals.

Els professionals del CAAD assessoren els interessats sobre el perfil idoni que hauria de tenir l’adoptant així com de les característiques i les necessitats de cada animal; si s’espanta amb facilitat, si conviu fàcilment amb altres gossos o gats o si necessita fer molta activitat física. Així mateix s’informa de les condicions i requisits que demana la normativa vigent a les persones propietàries.

La gran quantitat d’exemplars que s’acumulen en els centres d’acollida i les protectores, és el resultat de la cria il·legal i irresponsable, de les modes per una determinada raça i de l'adquisició de gossos per caprici i de manera compulsiva. Es tracta de cadells molt bonics que quan creixen acaben en una gàbia per la negligència dels seus propietaris. Tot i el seu aspecte, són animals magnífics que esperen una nova oportunitat i per aquest motiu el centre està promocionant-la cerca de famílies responsables mitjançant les Xarxes Socials i l’etiqueta #PotencialmentAdoptables.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.