Vegueria del Penedès

ESCACS

L'equip sub10 acaricia el bronze al Campionat de Catalunya amb un Biel Alsina estel·lar


Gran Penya Vilanova Vilanova i la Geltrú

14-11-2018 10:11

Els tres equips de La Gran Penya Vilanova. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La secció d'escacs de La Gran Penya Vilanova va participar en el passat Campionat de Catalunya per equips d'edats celebrat a la localitat de Tossa de Mar, presentant tres equips, un sub10, un sub12 i un sub16. El torneig, que va durar 3 dies i estava dividit en categories, va consistir en un suís a 6 rondes amb sistema olímpic, on tots els punts i mig-punts comptaven per a la classificació final, i amb un ritme de 45m+30s. Els equips estaven formats per 4 jugadors.

L'actuació de la pedrera de La Gran Penya va ser força positiva on els 3 equips van millorar el seu rànquing inicial, el sub12 va acabar a mitja taula tot i que l'equip no va poder comptar amb el seu primer tauler i el sub16 va aguantar força bé en una categoria molt dura i va millorar 2 posicions el reu rànquing inicial tot i portar un sub14 d'últim tauler.

Molt destacable va ser l'actuació de l'equip sub10 que va aconseguir una molt meritòria 5º plaça, molt a prop d'aconseguir el bronze i va ser la gran revelació del torneig donat que partien com els 25º i últims del rànquing. Les expectatives abans de començar el campionat no anaven més enllà de millorar el rànquing inicial en 4-5 posicions, ja que fins i tot el 4rt tauler penyenc era un sub8 que es va incorporar a última hora per poder completar l'equip. Tot i això els vilanovins van tenir una gran actuació, molt per sobre de l'esperat, amb 4 victòries un empat i una derrota que els van portar a lluitar fins a l'última ronda pel bronze.

L'èxit de l'equip es va basar a aguantar en els dos primers taulers amb Pol Aviles i Victor Garcia i en les grans actuacions del tercer i quart tauler, on Biel Alsina va aconseguir guanyar totes les partides, desplegant un gran joc i el sub8 Eric Garcia va poder endur-se el punt sencer en tres ocasions.

Finalment un 5è lloc a només un punt del bronze i amb un gran Biel Alsina que va aconseguir guanyar el premi a millor 3er tauler de la categoria sub10 tot i jugar una ronda menys que els seus rivals directes, van conformar la gran actuació dels més petits del club i auguren un bon futur pels escacs vilanovins." 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.