Vegueria del Penedès

NOTÍCIES FALSES

Brussel·les crearà un "sistema d'alerta ràpida" de 'fake news' de cara a les eleccions europees


ACN/ Natàlia Segura Brussel·les

05-12-2018 15:04

L'executiu europeu pretén duplicar el pressupost del servei d'exteriors per combatre les notícies falses

Fake news. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Brussel·les crearà un "sistema d'alerta ràpida" de 'fake news' de cara a les eleccions europees. L'executiu europeu ha anunciat aquest dimecres que establirà aquest mecanisme comú al març del 2019 "per generar alertes" sobre notícies falses "en temps real" i facilitar l'intercanvi d'informació entre els estats membre i les institucions europees. Segons la Comissió Europea, se centraran en "una comunicació proactiva i objectiva dels valors i les polítiques de la Unió". El pla de la CE per "protegir-se" d'atacs als comicis del 2019 també inclou doblar el pressupost del Servei d'Acció Exterior de la UE per combatre les notícies falses. A més d'enfortir la unitat diplomàtica europea amb 5 milions d'euros, Brussel·les es proposa reforçar la plantilla amb uns 50 treballadors especialitzats més.

"Una democràcia sana ha d'estar basada en un debat públic obert, lliure i just. El nostre deure és protegir aquest espai i no permetre que ningú propagui desinformació que alimenta l'odi, la divisió i la desconfiança en la democràcia", ha defensat l'Alta Representant de la UE a l'exterior, Federica Mogherini.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.