Vegueria del Penedès

CODORNIU

Conclou el projecte d’investigació VINYSOST per millorar la sostenibilitat i la competitivitat dels vins


ACN Vilafranca del Penedès

12-12-2018 11:00

La iniciativa, d’àmbit estatal, definirà mesures per optimitzar la qualitat vitivinícola en base al canvi climàtic

Conclou el projecte d’investigació VINYSOST per millorar la sostenibilitat i la competitivitat dels vins. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El projecte d’investigació i desenvolupament VINYSOST ha tancat els quatre anys de recerca que es va marcar amb la seva posada en marxa, quan es va crear per millorar la sostenibilitat i la competitivitat vitivinícola. Des de l’estiu de 2014, el consorci format per vuit empreses de tot l’estat espanyol –Codorniu Raventós, Cellers Tores, la Rioja Alta, Bodegas Barbadillo, Francisco Oller, Lallemand Bio, Martín Codax i Bodegas Roda- ha desenvolupat diverses mesures per optimitzar la gestió de les vinyes i dels cellers, tenint com a premissa la reducció dels efectes del canvi climàtic. Un cop tancat el grup de treball, on també han participat deu centres d’investigació, VINYSOST preveu presentar les conclusions i mesures concretes durant els propers mesos.

El consorci de recerca, liderat per Codorniu, ha comptat amb representació de Catalunya, Andalusia, la Rioja, Galicia, Madrid, València, Aragó i el País Basc. VINYSOST ha treballat durant quatre anys amb un pressupost de 7,5 milions d’euros, principalment finançats pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i pels fons FEDER de la Unió Europea.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.