Vegueria del Penedès

CANVI DE TEMPS

Activada l'alerta del pla Inuncat per l'episodi de mala mar i fort vent que comença aquesta matinada


ACN Barcelona

13-12-2018 15:51

Protecció Civil demana precaució a espigons i esculleres

Activada l'alerta del pla Inuncat per l'episodi de mala mar i fort vent que comença aquesta matinada. Meteocat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del pla Inuncat per l'episodi de fort onatge previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de la propera matinada i fins a la mitjanit de divendres a dissabte. Hi poden haver onades de fins a quatre metres que provoquin afectacions al front marítim de la meitat nord del litoral i de Terres de l'Ebre. A més, també hi haurà fortes ratxes de vent de component est i nord, provocant mar creuada al Delta de l'Ebre i afectacions a la meitat nord del litoral català. Protecció Civil demana precaució a espigons i esculleres i no apropar-se al mar per evitar ser arrossegats per les onades. També reclama no col·locar-se al costat d'arbres i estructures que puguin caure quan hi hagi ventades.

Així, recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es facin prop de la costa. Protecció Civil ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos als espigons, esculleres i altres punts perillosos. Demana respectar aquestes mesures i evitar apropar-se al mar per fer fotografies o mirar com trenquen les onades.

A més, el pla Ventcat està en estat de prealerta per la previsió de fortes ventades a partir del vespre. Hi haurà ratxes que poden superar el llindar els 90 quilòmetres per hora a les comarques del litoral de Girona i del nord de Barcelona.

El fort vent també podrà afectar el terç sud de Catalunya, especialment les Terres de l'Ebre (a la zona dels Ports) i el Baix Camp, a més de les cotes altes del Pirineu.

Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més forts cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o objectes que puguin caure. Cal fixar bé o retirar tot allò que pugui caure de balcons i terrasses i tenir especial cura amb els elements de decoració nadalenca. En aquest sentit, Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen més afectacions que reforcin les decoracions i altres elements del mobiliari.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.