Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

Sitges construirà més de 650 pisos de protecció oficial de lloguer


ACN/ Gemma Sánchez Sitges

18-01-2019 9:24

El ple aprova dues noves promocions a edificar a curt termini i estudia com ampliar el parc públic d’habitatge

Gran pla general del sector la Plana de Sitges, en ple procés d'urbanització i obres d'obertura de carrers. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Sitges oferirà 657 pisos nous de protecció oficial en règim de lloguer durant els propers anys, segons ha aprovat aquest dijous en un ple extraordinari dedicat exclusivament a polítiques d’habitatge. Els nous edificis s’aixecaran al sector La Plana-Santa Bàrbara-Vallpineda, i una part serà de gestió 100% pública mentre que també hi haurà pisos publico-privats. Dels 657 habitatges anunciats, n’hi ha 112 es podrien començar a construir aquest any, ja que el ple s’ha compromès a aprovar els plecs de clàusules abans del març. La resta estaran condicionats a la reordenació de tres illes, pendents d’un concurs d’idees que es convocarà durant els propers mesos. Mentrestant, l’Ajuntament estudiarà noves fórmules per ampliar el parc públic de pisos..

El ple també ha acordat incrementar les partides econòmiques relacionades amb les polítiques d’habitatge. En concret, es preveu destinar 150.000 euros a la construcció i adquisició de pisos de protecció oficial, amb una partida que es durà a aprovació al ple del mes de març. En paral•lel, els pressupostos del 2019 –ja aprovats- també inclouen 150.000 euros per a ajudes al lloguer.

D’altra banda, abans que acabi aquest mandat, l’Ajuntament encarregarà un estudi per modificar el Pla General per incrementar el nombre d’habitatges protegits. Finalment, el ple s’ha compromès a actualitzar a curt termini el reglament per adjudicar els pisos de protecció oficial, revisant els requisits d’empadronament i rendibilitat, entre altres. També es preveu crear un Servei d’Habitatge que dins el Departament de Territori.

El ple monogràfic d’aquest dijous s’ha celebrat seguint els acords del pacte de governabilitat que PDeCAT-Demòcrates i Esquerra van signar amb la CUP, on es recollia el compromís a reforçar les polítiques d’habitatge. Els acords del ple s’han aprovat per unanimitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.