Vegueria del Penedès

DROGUES

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Mediona


Redacció Mediona

02-03-2019 1:02

Els agents van detenir dos homes, sense antecedents policials, i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Mediona. Mossos d'Esquadra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Vilafranca del Penedès, van detenir, el dimarts 19 de febrer, dos homes, de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el desembre de 2018, quan els agents van tenir coneixement que podria haver una plantació de marihuana a l’interior d’un domicili situat a la urbanització Font del Bosc del municipi de Mediona (Alt Penedès).

El 19 de febrer, cap a les 12 hores, els agents van observar a dues persones, que estaven a l’interior de la finca, van saltar la tanca perimetral i van fugir del lloc corrents cap al bosc. Immediatament els agents van interceptar les dues persones, dos homes, molt nerviosos i alterats i que desprenien una forta olor a marihuana.

Un dels investigadors es va acostar a la casa i va observar a través de la reixa, dos aparells de ventilació al sostre de l’habitatge, dels quals sortien un tubs que anaven a l’interior de la casa. A més a més, els agents van escoltar un fort soroll d’aparells extractors i van detectar una forta olor a presumptament marihuana.

Davant dels indicis, els agents van detenir els dos homes, sense antecedents policials, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

El mateix dia, cap a les 20 hores, els investigadors van realitzar una entrada i registre del domicili i van localitzar en una de les estances, aproximadament unes 900 plantes de presumptament marihuana, en plena floració,  i elements destinats al cultiu, i a més a més, van intervenir diverses bosses grans d’escombraries plenes de presumptament marihuana.

La plantació, per tal d’aconseguir un nivell de producció òptima, disposava de ventiladors de grans dimensions i d’aire condicionat, un sistema d’extracció d’aire per renovar-ne la qualitat, un sistema d’il·luminació amb làmpades de 600 watts cadascuna.

Així mateix, els investigadors van comprovar que la instal·lació elèctrica estava manipulada i van detectar una defraudació de fluid elèctric, motiu pel qual també van quedar detinguts per aquests fets.

Els dos arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.