Vegueria del Penedès

CELIAQUIA

Editen una guia per facilitar la comprensió de l'etiquetatge dels productes sense gluten


ACN Barcelona

25-03-2019 12:22

L'Associació Celíacs de Catalunya vol que sigui un manual de referència per celíacs, familiars, amics i restauradors

Editen una guia per facilitar la comprensió de l'etiquetatge dels productes sense gluten. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Associació Celíacs de Catalunya ha editat una guia en col·laboració amb la cadena de supermercats Mercadona per facilitar la comprensió de l'etiquetatge dels productes sense gluten. El manual pretén oferir la informació necessària perquè les persones celíaques, familiars, amics i restauradors entenguin millor l'etiquetatge dels productes alimentaris i els sigui més fàcil comprar de forma segura, amb confiança i tranquil·litat. El manual informa sobre la legislació actual, la classificació dels aliments, i el gluten en medicaments, cosmètics i material escolar. L'entitat recorda que l'únic tractament de les persones celíaques és seguir una estricta dieta sense gluten per a tota la vida. No obstant, assegura que el 40% transgredeixen la dieta, el 75% dels quals de manera involuntària. L'entitat exposa que la llei obliga a indicar la presència d'al·lèrgens com el gluten, però "sovint hi ha etiquetatges ambigus i confusos".

L'associació defensa que les persones celíaques disposin de tota la informació possible per poder seguir correctament la dieta sense gluten i, així, gaudir de bona salut. "Dins d'aquest objectiu s'emmarca l'edició del nou Manual per facilitar la comprensió de l'etiquetatge dels productes sense gluten” assenyala Olga Cuesta, presidenta de l'Associació Celíacs de Catalunya.

L'Associació Celíacs de Catalunya és una entitat constituïda el 1977 que representa 75.000 celíacs i 450.000 sensibles al gluten. Treballa perquè els celíacs tinguin millor accés a productes sense gluten i més opcions per menjar fora de casa amb seguretat. També finança la investigació en patologies relacionades amb la ingesta de gluten.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.