Vegueria del Penedès

CURS 2020/21

Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005


ACN/ Gemma Sánchez Sitges

01-04-2019 18:27

La previsió és que el centre estreni el nou edifici el setembre del 2020

Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les obres per construir l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005, arrenquen aquesta setmana. La previsió de l’Ajuntament i el Departament d’Educació és que estiguin acabades la primavera de l’any vinent i que els infants abandonin els mòduls prefabricats el curs 2020-2021. El nou edifici s’ubicarà al barri de Quin Mar –ara l’escola és a Can Pei- i estarà preparat per a una línia educativa, des de P3 d’Educació Infantil fins a 6è de Primària, amb un aforament màxim de 225 alumnes. L’Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni per cofinançar l’obra, de prop de 4 milions d’euros (MEUR): Sitges n’assumirà el 45%, mentre el Departament d’Educació es farà càrrec del 55% restant.

L’escola Agnès va començar la seva activitat l’any 2005 en mòduls prefabricats amb el compromís que la construcció de l’edifici arribaria a mitjà termini. La crisi econòmica, però, va encallar el projecte durant diversos anys i, posteriorment, hi va haver una davallada de la natalitat que tampoc va afavorir a l’interès de l’administració per finançar l’obra.

Històricament l’Ajuntament de Sitges havia reivindicat la importància de construir un edifici per a la quarta escola pública de la vila, recordant que els barracons de l’Agnès ja s’havien començat a utilitzar l’any 1997. Tant l’escola Maria Ossó com l’IES Vinyet ja havien fet classes en aquests mòduls prefabricats.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.