Vegueria del Penedès

SETMANA SANTA 2019

Es manté l'alerta del pla Inuncat per l'episodi de mala mar a les comarques del litoral sud


ACN Barcelona

19-04-2019 22:50

Protecció Civil també activa el pla Ventcat en prealerta pel fort vent

Els Bombers atenen 146 avisos pels efectes del vent, la majoria per arbres caiguts

Arbre caigut a la carretera de Mas Trader, a Costa Cunit, que tallava la circulació d’un carril. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla Inuncat per l'episodi de mala mar per aquest divendres i dissabte. Els serveis d'emergències han alertat especialment de les circumstàncies de perill que es poden donar al litoral sud, en algunes comarques del Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp. En aquestes zones es donaran episodis de mar brava i les onades podran superar els quatre metres d'alçada. D'altra banda, Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Ventcat. Les ratxes de vent podran superar els 70 quilòmetres per hora en alguns punts del territori, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. De moment, el telèfon d'emergències ha rebut 180 trucades relacionades amb els efectes de la ventada aquest divendres, la gran majoria al Barcelonès (42) i al Vallès Oriental (39).

Els Bombers atenen 146 avisos pels efectes del vent, la majoria per arbres caiguts

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a 146 avisos relacionats amb l'episodi de vent d'aquest divendres, cap d'ells greus i la gran majoria relacionats amb arbres caiguts. Els ciutadans també s'han posat en contacte amb els serveis d'emergències per advertir-los de caigudes i problemes amb branques, tendals, persianes, banderes, teules o pals elèctrics a punt de caure. Segons el cos, no hi ha hagut persones ferides i no s'ha efectuat cap servei destacat. Per regions, la gran majoria de trucades s'han rebut a l'àrea de metropolitana, 66 a la part nord i 38 a la sud; i la resta a Tarragona (17), a les comarques centrals (7), a les Terres de l'Ebre (3) i a Lleida (3). Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'han assolit ratxes d'entre 70 i 100 quilòmetres per hora a diferents punts del territori.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.