Vegueria del Penedès

ELECCIONS GENERALS

Asens: "Som la condició perquè hi hagi diàleg i solució política per a Catalunya"


ACN/ Mariona Puig Barcelona

26-04-2019 21:53

El candidat d'ECP denuncia el silenci vergonyós d'ERC i els exigeix que diguin què faran al Congrés

Els cinc primers candidats d'En Comú Podem durant l'acte final de campanya, el 26 d'abril del 2019. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha tancat la campanya electoral del 28-A reivindicant el vot a la seva candidatura perquè són "la condició" perquè el diàleg i una solució política per a Catalunya siguin possibles. "Què preferiu, una paret o un interlocutor a l'altra banda de la taula?", ha preguntat, avisant que si governa Rivera "directament no hi haurà taula". Durant l'últim acte abans del 28-A, a l'Hospitalet de Llobregat, Asens també ha carregat contra ERC i ha denunciat el seu "silenci vergonyós" quan se'ls pregunta què faran si el seu suport és necessari per un govern "progressista". A més, ha retret al líder d'ERC, Gabriel Rufián, que li proposés irònicament incorporar-se a ERC i li ha etzibat que "mai podria ser a un partit que va amb la dreta". "Mentre tu pactaves amb els del 3% jo els posava querelles", ha reblat.

Asens ha assegurat davant unes dues-centes persones que ERC es troba en "una mutació permanent" i els ha retret que canviïn d'opinió constantment. Així, ha constatat que quan els republicans són a l'oposició "sonen d'esquerres" però que quan governen ho fan amb la dreta, i ha etzibat a Rufián que ell posava querelles pel cas Pujol mentre el número 2 d'ERC hi pactava.

El líder d'ECP ha assegurat que "estimar el país és estimar la seva gent" i ha afirmat que els problemes quotidians són la seva preocupació. "No estima el país qui agita banderes mentre retalla drets i l'Estat del benestar", ha retret.

De la mateixa manera, també ha criticat la "facilitat" amb què els socialistes "miren a la dreta" i ha recorregut a la recurrent metàfora del "camaleó polític" per indicar que tant pot pactar amb Ciutadans com amb els comuns. "Necessitem un bon resultat i guanyar a Catalunya", ha defensat Asens.

En un sentit similar s'ha expressat el número 4 de la candidatura, Gerardo Pisarello, que ha retret a Pedro Sánchez que no hagi incorporat cap solució política per a Catalunya i ha avisat que no serà capaç d'aturar un article 155 "basat en l'amenaça i la por" de Cs, el PP i Vox, a qui s'ha referit com "tres genets de l'apocalipsi". D'altra banda, Pisarello ha assegut que quan Sánchez "es quedi en blanc" hi seran ells per dir que la història "que val la pena escriure" és la de les majories socials.

Aina Vidal, la número dos, també ha participat al míting i ha retret tant a socialistes com a ERC que facin la mateixa "il·lusionant proposta". Així, Vidal ha assegurat que els dos partits apunten que "no són el millor del mercat però el que hi ha més enllà és pitjor". "Jo us proposo que voteu amb il·lusió i sense resignació, voteu el que us vingui de gust", ha animat Vidal, que ha explicat que "ja n'hi ha prou" de votar amb por.

Defensa dels drets LGBTI

La número 3, Mar Garcia, ha reivindicat el feminisme i els drets del col·lectiu LGBTI davant l'amenaça de la ultradreta i ha avançat que tornaran a presentar les lleis LGTI i Trans al Congrés. A més, ha advertit al "trio de Colom" que el seu amor, en referència al del col·lectiu LGBTI, és "massa maco per amagar-lo a un armari".

El "silenci" de Ciutadans

Per la seva banda, el número 5 a la llista al Congrés, Joan Mena, ha alertat del "silenci" de Ciutadans davant l'aval del TC al model d'immersió lingüística i ha exigit que demanin disculpes per haver-lo insultat. "No han tingut dignitat per demanar disculpes pel seu intent de boicot", ha denunciat Mena, que ha afegit que té "moltes ganes" de tornar al Congrés per retreure-ho a Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.