Vegueria del Penedès

ACORD ESPECÍFIC

El ple de Vilanova aprova millores laborals i salarials a la plantila de la policia local


Redacció Vilanova i la Geltrú

06-05-2019 20:13

Els agents cobraran plusos per penositat, festivitat i nocturnitat i l'Ajuntament es compromet a fer millores en la prefectura, així com els equips i els vehicles de patrulla

El ple de Vilanova aprova millores laborals i salarials a la plantila de la policia local. Carles Castro

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El darrer ple municipal del mandat a Vilanova i la Geltrú ha donat llum verd a les millores laborals que fa anys que reclama la plantilla de la policia local. L'acord s'incorporarà al Pacte de Condicions dels funcionaris de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, tot i que no compta amb el suport de la Mesa general de Negociació, i parteix d'una entesa inicial que es va signar l'any 2010 i que va quedar aturada per la crisi econòmica.

La regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha explicat que les millores laborals acordades amb la plantilla passen per la incorporació de complements salarials per penositat, festivitat i nocturnitat i el compromís de fer millores de seguretat en l'actual prefectura i la renovació d'armes i vehicles de patrulla. En la mateixa línia, l'acord va lligat a una valoració dels llocs de treball, que es farà extensiva a tota la plantilla municipal.

El govern ha defensat l'excepcionalitat que viu la policia local des de fa anys, no només amb l'alerta antiterrorista, sinó també assumint competències que no són pròpies, però que han de cobrir per les mancances de la plantilla dels Mossos d'Esquadra. L'acord és per tres anys i es revisarà els mesos de gener per valorar en comissió si es mantenen les condicions d'excepcionalitat.

L'aprovació al ple s'ha fet davant d'una àmplia representació del cos municipal de la policia local, que ha acudit a la sessió per mostrar el suport i la urgència de l'acord.

De fet, les millores laborals de la policia local s'han aprovat amb el suport de tots els grups, excepte Som VNG i la CUP, que s'han abstingut per entendre que l'acord xocava amb els interessos de la totalitat de la plantilla municipal i que s'ha pres a corre-cuita en la darrera sessió plenària del mandat.

En aquest sentit, el portaveu de Som VNG, Enver Aznar, ha lamentat que l'acord tingui el rebuig de la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament "perquè els sindicats entenen que les condicions d'aquest acord no han de fer una cosa troncal, sinó que s'ha d'aplicar a tot el cos del funcionariat de l'Ajuntament". Aznar, que ha defensat que cal fer una valoració de llocs de treball per poder aplicar els complements salarials, ha assegurat que el seu grup "no estem d'acord en afavorir només una part de la plantilla".

En la mateixa línia, Josep Asensio, de la CUP, va lamentar que "aquesta és l'enèssima vegada que arriba una proposta a corre cuita i jugant amb la data límit. Si és un acord inicial de 2010, han tingut temps per abordar-lo des de llavors, i segur que hi ha una explicació per portar-ho avui, però no ens treuran aquest mal gust de boca de política de poca alçada". La CUP lamenta la falta d'entesa amb la Mesa General de Negociació i remarca que "és el primer cop que es passa per sobre d'aquesta Mesa per pactar uns acords per a un col·lectiu específic".

Els dos grups van optar per l'abstenció argumentant que entenien les reivindicacions justes de la plantilla de la policia local, però reclamen fer extensiu l'acord a la resta dels treballadors municipals de l'Ajuntament.

Per la seva part, la regidora Glòria Garcia, que ha defensat la necessitat de treballat fins l'últim dia de mandat, va posar en valor la tasca dels agents i va recordar als grups que es van abstenir que "la policia local és un cos totalment diferenciat de la resta de la plantilla municipal, que fa la seva tasca en una situació extrema i aquestes persones posen la cara per defensar la ciutadania".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.