Vegueria del Penedès

ARQUEOLOGIA

La Ciutadella Ibèrica de Calafell torna a ser excavada, més de deu anys després


Redacció Calafell

15-05-2019 10:00

S’hi han fet ja algunes troballes que aporten noves dades sobre el jaciment

La Ciutadella Ibèrica de Calafell torna a ser excavada, més de deu anys després. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Més de deu anys després de la darrera intervenció arqueològica, la Ciutadella Ibèrica de Calafell torna a ser excavada. Ho és en el marc d'un projecte de recerca que inclou a altres destacats jaciments d'època ibèrica de l'àmbit cessetà.

En els darrers dies, un grup d'arqueòlegs i estudiants d'arqueologia han estat excavant a la part sud de la Ciutadella. En una primera fase, s'ha excavat prop de l'àrea que coneixem com a “casa romana”, per la ocupació dels romans de la Ciutadella després de la Segona Guerra Púnica.

Aquesta excavació està coordinada per la Universitat de Barcelona, i s'encabeix dins el projecte anomenat “El canvi sociocultural a la Cessetània Oriental durant la Protohistòria i l'època romano-republicana”, que també preveu altres excavacions a jaciments destacats del territori penedesenc, com ara la Font de la Canya o Masies de Sant Miquel.  El projecte compta amb el suport de diverses institucions, com ara l'Ajuntament de Calafell a través de l'àrea de patrimoni històric.

Les primeres evidències que han sortit a la llum al llarg d'aquests dies, han superat amb escreix les expectatives que els arqueòlegs tenien. Entre les troballes fetes a l'àrea excavada, hi ha les restes del que podria ser un nou barri que s'estendria cap a mar, la continuació del camí empedrat que suposadament es dirigia cap a la platja, un segment de muralla o estructures que podrien ser anteriors a la construcció de la fortificació... En definitiva, uns primers indicadors que confirmen l'ampliació del potencial de la Ciutadella i que aportarà nous coneixements sobre el jaciment.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.