Vegueria del Penedès

VEREMA 2019

Celtas Cortos tancarà la 32ª Festa de la Verema de Cubelles


Marta González Cubelles

03-09-2019 13:29

L’augment de visites guiades i les actuacions musicals són el punt fort d’aquesta edició

Presentació de la 32ª Festa de la Verema de Cubelles. Marta González

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Del 6 al 8 de setembre Cubelles celebra la seva Festa de la Verema que, enguany, presenta com a principal novetat l’augment de les visites guiades. Dissabte dia 7 es faran visites guiades a la Plaça del Castell i al nucli antic; a la Masia de Can Aleix, on es podran veure cups antics conservats del segle XIX o anteriors i altres objectes de col·leccionisme i una visita a la ciutat portuària ibèrica de la Mota de Sant Pere junt amb un tast de vi fet en àmfores. Pel que fa a diumenge dia 8 es repetiran les visites a la Plaça del Castell i a la Masia Can Aleix i es farà una visita guiada amb explicació del call jueu i un tast de vi jueu de les cerimònies religioses. Des de l’Ajuntament informen que cal fer reserva prèvia i que moltes de les visites guiades ja tenen els grups complets, però es poden afegir a la llista d’espera.

“A més de totes les activitats a la plaça, la música és un dels punts forts de la festa i aquest any com a colofó final tenim diumenge a la nit el concert de Celtas Cortos” destaca la regidora de Turisme i Fires, Trinidad Vicente. De divendres a diumenge nit a la Plaça del Mercat es podran gaudir els concerts de Banda Neon, Lo Puto Cat, Muy Stone, La Tropical, Señoras que Pinchan, Sr ramírez, El Pot Petit i el ja esmentat Celtas Cortos. 

Com cada any es manté l’enigma sobre els guardonats dels Pàmpols de Plata, que reconeixen a les persones vinculades especialment amb la pagesia i la terra. “Aquesta festa té la particularitat que va començar com homenatge a la pagesia de Cubelles. Malauradament ara només queden dos o tres pagesos, però aquesta és una festa que segueix molt arrelada als cubellencs; tots els que hem nascut aquí som fills de pagesos així que aquesta festa va per tots ells” explica l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll. 

L’acte segueix mantenint-se divendres després de la inauguració i precedirà a la tradicional trepitjada del raïm i tast del primer most.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.