Vegueria del Penedès

SENTÈNCIA 1-O

Torrent, Colau, CCOO, UGT, PIMEC, Foment i el Cercle d'Economia creen un espai per "desescalar" la violència


ACN Barcelona

19-10-2019 19:34

Institucions i entitats socials i econòmiques treballaran per a una solució democràtica al conflicte polític i no convoquen el Govern

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el president del Parlament, Roger Torrent, al despatx d'audiències de la cambra. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El president del Parlament, Roger Torrent, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els sindicats CCOO i UGT, les patronals PIMEC i Foment, el Cercle d'Economia i altres organitzacions com LaFede.cat, la Taula del Tercer Sector i la FAVB han creat un espai de treball per "desescalar i posar fi a totes les violències". Aquest espai, que asseguren que representa una "àmplia transversalitat del país", també tindrà com a objectiu "acabar amb la judicialització i aconseguir una solució democràtica al conflicte polític". A més, neix amb una "vocació de continuïtat i voluntat d'ampliar-se a més actors institucionals i socials". Segons ha pogut saber l'ACN de fonts de Palau, no han convocat al Govern a participar a la iniciativa.

De fet, l'alcaldessa Colau no ha participat aquest matí a la reunió que el president Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès han celebrat amb els alcaldes de Tarragona, Lleida i Girona per analitzar la situació a Catalunya arran dels incidents d'aquesta setmana.

Colau, tot i que segons fonts del Govern havia confirmat que hi participaria, a última hora no ho ha fet perquè ha assegurat que volia buscar un espai més ampli de consens en contra de la violència.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.