Vegueria del Penedès

ACCIÓ VEÏNAL

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu


Redacció Vilanova i la Geltrú

19-11-2019 9:19

Aquest cap de setmana han penjat pancartes denunciant la inseguretat per als vianants d'un pas excessivament fosc i sense passamans per separar-los dels vehicles

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu. Camins Escolars

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Josep Coroleu, a Vilanova i la Geltrú. Aquest cap de setmana han penjat pancartes denunciant la inseguretat per als vianants d'un pas excessivament fosc i sense passamans per separar-los dels vehicles.

Des de l’Associació de Veïns Ribes Roges demanen a l'Ajuntament de Vilanova que "es reformi de manera urgent", ja que "és perillós per a totes les persones vianants, i en particular per a uns col·lectius més que per a altres, com per exemple per la gent gran per possibles caigudes i accidents, i també especialment per les dones en general degut a la poca visibilitat, agressions i ensurts que hi ha hagut en el pas. També és perillós per a les bicicletes". L'entitat veïnal alerta que el pas "és perillós i poc amable de dia i especialment de nit".

L'acció que han dut a terme aquest cap de setmana amb el suport de la plataforma Camins Escolars demana al govern local que "de manera urgent s’estudiï les reformes necessàries per adaptar-lo a les necessitats de les persones: la supressió de dos dels angles rectes de la sortida de mar per tal de fer, un sol tram recte, amb tota la visibilitat i més amplada; la instal·lació de més llum i més miralls i, si cal una càmera, en l’últim tram de muntanya, que sembla que és més complicat reformar; i la col·locació d'un passamans a les pujades i baixades, o a tot el pas si és necessari per tal que la gent gran s’hi pugui ajudar.

Els veïns també demanen una intervenció amb escoles o altres artistes locals per tal de fer uns dibuixos d’un color més clar i menys agressiu que l'actual i "al sostre fer una intervenció per tal de disminuir el soroll i la contaminació acústica".

L'associació de veïns demana celeritat en la reforma: "sabem que és possible i viable eliminar com a mínim el ziga zaga del costat del mar. Tenim entès que ja es va fer un primer estudi intern, un pre-projecte que creiem es podria revisar tenint en compte les noves necessitats i exigències de la ciutadania".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.