Vegueria del Penedès

NOTA DE PREMSA

El laboratori vilanoví d'investigació sobre la contaminació acústica del mar d'estrenarà a l'abril


Ajt Vilanova

21-03-2004 20:57

Michel André professor de l'EPSEVG dirigirà el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques. fdg/ carles castro

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB) de VNG entrarà en funcionament ben aviat, a principis d'abril. Aquest equipament, impulsat des del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) amb la implicació directa de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (EPSEVG) i el suport de l'Ajuntament de VNG i el Ministeri de Ciència i Tecnologia, serà pioner a Europa en la investigació sobre la contaminació acústica del mar.

Actualment s'està acabant de condicionar l'espai on s'ubicarà el LAB, en una antiga instal·lació situada al port de VNG, a l'alçada del carrer de les Canàries. A partir de l'abril hi treballaran un equip de sis persones dirigit per l'enginyer Michel André, professor de l'EPSEVG, amb la col·laboració d'un grup d'estudiants i d'altres col·lectius vinculats amb la Universitat Politècnica de Catalunya. L'objectiu és crear una plataforma d'investigació científica i tecnològica per trobar eines que permetin controlar la contaminació acústica en l'àmbit marí i fer-la compatible amb la bona salut dels éssers que hi viuen.

Les investigacions es realitzaran a partir d'experiències amb cetacis, que utilitzen els sons per comunicar-se i orientar-se dins del mar. L'equip encapçalat pel professor Michel André, que precisament va ser nomenat fa uns mesos president de la Societat Europea de Cetacis, prendrà aquests animals com a bioindicadors del límit de tolerància del mar enfront de la introducció d'artificis de soroll, sovint a causa de l'activitat humana. El LAB, l'únic laboratori d'aquestes característiques a Europa, desenvoluparà aquest projecte amb perspectives de continuïtat, ja que obrirà noves expectatives en la investigació científica des de VNG.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.