Vegueria del Penedès

GUÀRDIA URBANA

Surt a la llum una nova prova en el crim del Foix dos dies abans que comenci el judici


ACN Cubelles

29-01-2020 15:24

Albert López va trucar Rosa Peral des d'un telèfon de prepagament el dia del crim

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A només dos dies que comenci a l'Audiència de Barcelona el judici pel conegut com el crim de la Guardia Urbana, ha aparegut una nova prova que sostindria les tesis de l'acusació i de la fiscalia sobre la planificació de l'assassinat de Pedro Rodríguez. Segons ha avançat aquest dimecres 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l'ACN, la investigació ha tingut accés a una trucada entre els dos acusats, Rosa Peral i Albert Lopez, feta el dia del crim a través d'un telèfon mòbil de prepagament. Aquesta trucada ha sortit ara a la llum perquè la companyia Lycamobile ha trigat dos anys a respondre la petició que va fer la jutge durant la fase d'instrucció, on va demanar a totes les companyies els serveis que Peral i López tenien contractats.

L'aparició d'aquesta nova prova reforçaria les tesis de les acusacions, ja que podria demostrar que la mort de Pedro Rodríguez va ser planificada amb anterioritat per Peral i López. Els dos acusats, agents del cos de la Guardia Urbana de Barcelona, sempre han negat tenir res a veure amb el crim i s'han llençat acusacions creuades.

El que podria demostrar aquesta nova prova és que la mort de Pedro Rodríguez va ser premeditada ja que el telèfon de prepagament s'hauria comprat a l'abril de l'any 2017, uns dies abans del crim, i es va registrar a nom d'Albert Lopez, que només el va fer servir la nit en què s'hauria comès el crim, segons han informat a l'ACN fonts de l'acusació.

La fiscalia demanarà que s'incorpori aquesta nova prova a la causa, durant el tràmit de qüestions prèvies del judici que comença aquest divendres amb la constitució del jurat popular.

Els dos acusats s'enfronten a una pena de fins a 25 anys de presó per un assassinat amb traïdoria, ja que creuen que la víctima, Pedro Rodríguez, no va poder-se defensar.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.