Vegueria del Penedès

CARNAVAL 2020

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú es reinventa amb una gala cinematogràfica


Redacció Vilanova i la Geltrú

13-02-2020 12:28

Catorze entitats es disputaran dimecres 19 al Teatre Principal “La Màscara d’Or”. Aquí pots veure els curts del palmarès històric de la Màscara d'Or

És la vuitena edició del concurs, que ja s’ha consolidat com el tret de sortida del carnaval vilanoví

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú es reinventa amb una gala cinematogràfica. Espavila

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Què tenen en comú Cañita Brava, Sergi López, Berto Romero, Òscar Dalmau, Núria Feliu, Pilar Rahola o Quim Arrufat? Tots ells han fet cameos en curtmetratges realitzats únicament amb l’objectiu d’endur-se “La Màscara d’Or”, els Oscars del Carnaval vilanoví, considerat per molts (vilanovins) com el millor carnaval del món, o si més no, el més satíric. Aquesta sàtira històrica de la qual es nodreixen els actes de la festa ha arribat al món 2.0 gràcies a aquest concurs, que va néixer l’any 2013 impulsat per l’associació cultural Cine Club Sala 1, que ha anat creixent any rere any i ha passat el relleu a les entitats que concursen cada any. “La Màscara d’Or” genera sempre tanta expectació que les entrades sempre s’esgoten poques hores després de sortir a la venda.

La sàtira, més protagonista que mai

L’Associació Espavila! es va imposar l’any 2019 amb tres guardons: millor vídeo, millor actor principal i millor actor secundari. La victòria és un regal enverinat, ja que implica la responsabilitat d’organitzar la cerimònia l’any següent. El format de la gala és una incògnita, però es pot avançar que s’inspirarà en els late-nights televisius i que serà presentada per l’actriu vilanovina Matilde Arribas, estudiant del Col·legi del Teatre.

Aquest any es lliuraran sis premis, tres dels quals seran els més desitjats: millor sàtira, millor actriu i millor actor. El premi principal de la gala, és el de la millor sàtira, un guardó que vol reconèixer aquell curtmetratge que combini de la millor manera possible l'essència del carnaval de Vilanova, la sàtira, amb crítica social i elements creatius. El premi el decideix el públic mitjançant una votació a través d'una app. El premi a la millor sàtira substitueix a l'anterior premi fins ara, el de millor vídeo.

També s’entregaran dos guardons al més pur estil razzie: pitjor sàtira, que se l'endurà l'entitat que el públic consideri que ha fet una pitjor feina; i el millor intent, una categoria que vol reconèixer aquelles entitats que, encara que han fet una gran feina, no ha obtingut el resultat esperat.

Uns guardons autofinançats

Tot i la seva rellevància, “La Màscara d’or” segueix sense ser un acte reconegut com a oficial per la Federació d'Associacions del Carnaval (FAC). Això provoca una manca d’aportacions en comparació amb altres actes més tradicionals del Carnaval. La FAC dona suport a l'acte amb un 0,4% del pressupost global del carnaval, percentatge que equival a uns 400€. Per l'edició d'enguany, Espavila ha hagut de buscar formes de finançament alternatives per tal poder fer front a les despeses de l'acte, que superen els 2.000 €.

Palmarès

2019 - Espavila 

2018 - La Migranya 

2017 - La Migranya

2016 - Amics de l’Arengada 

2015 - Can Pistraus 

2014 - Endimari 

2013 - La Unió Vilanovina 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.