FLASH
04-04-2004 18:02
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La nova edició del Sitges Teatre Internacional (STI), que se celebrarà entre el 28 de maig i el 6 de juny, es prepara amb la perspectiva de fer un profund debat de futur. El STI es troba en un any de transició, segons ha assenyalat la pròpia directora del certàmen, Magda Puyo: sha de reflexionar sobre el format que ha de tenir a partir dara el festival, sha danalitzar com ha dencaixar aquest model amb la política cultural del govern i, conseqüentment, amb les necessitats artístiques del país.
Per a la direcció del festival, els objectius són principalment fer un debat profund del model, consolidar i enfortir les relacions amb el teatre espanyol i europeu i treure rendibilitat cultural als diners públics que es gasten en el STI. De fet, una de les propostes de la direcció és poder potenciar lobertura de centres establerts de creació contemporània a Catalunya.
El pressupost enguany de 700.000 euros- sha reduït per la falta de col.laboració dalgunes institucions que havien participat en altres edicions: el projecte europeu Mira!, la Societat General dAutors i Editors (SGAE). I això repercutirà directament sobre alguns aspectes del STI04, com ara leliminació de la vela que shavia instal.lat sempre al passeig de la Ribera.
Però la qualitat del festival no es veurà afectada. La programació del Sitges Teatre Internacional inclourà en total 25 espectacles repartits en diferents espais: El Retiro, El Prado, el Mercat, el Palau Maricel, els Jardins Terramar, la platj ai el Museu Romàntic de Sitges. Durant els deu dies del festival es podran veure set coproduccions. Dues delles shan feten col.laboració amb el Grec i dins del Fòrum de les Cultures: Después te lo cuento, de la coreògrafa Mar Gómez i lajuda de Lindsay Kemp; i Como casas, dErnesto Collado; dues de les obres més destacades de la propera edició del festival. Dues produccions més shan fet en col.laboració amb el Mercat de les Flors, altres dues amb les sales alternatives Beckett i Artenbrut i una amb lInstitut Cervantes de Casablanca (Marroc). Aquesta darrera és el muntatge Les portes del cel, de Josep Pere Peyró. Però hi haurà moltes és companyies convidades: les madrilenyes Atra Bilis Teatre i Teatro del Astillero; landalusa La Zaranda; la belga La Compagnie Mossoux Bonté; la russa Akhe; lalemanya Anke Glasow i el grup argentí Grupo Luna.
PUBLICITAT
PUBLICITAT