Vegueria del Penedès

AUDIÈNCIA DE BARCELONA

El jurat popular comença a deliberar sobre la culpabilitat de Rosa Peral i Albert López pel crim del Foix


ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú

18-03-2020 13:37

Tenen 72 hores per resoldre incomunicats l'objecte del veredicte

Els acusats pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López i Rosa Peral, durant el judici celebrat a l'Audiència de Barcelona, el 6 de març del 2020. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els nou membres del jurat popular deliberen sobre la culpabilitat dels acusats Rosa Peral i Albert López pel crim de la Guàrdia Urbana des de les 13 hores d'aquest dimecres. El jutge Enrique Rovira del Canto els ha lliurat el qüestionari objecte del veredicte format per 27 preguntes. Incomunicats, ara tenen un termini de 72 hores per respondre si consideren que els acusats són culpables o no. En cas que aquest termini no sigui suficient per arribar a un consens d'almenys set dels nou membres, tenen la possibilitat de demanar més temps. Quan tinguin el veredicte el portaveu del jurat llegirà les preguntes i les respostes consensuades. Després el jutge haurà d'elaborar la sentència.

Des del 3 de febrer, durant les 26 sessions en vista pública del judici pel crim de la Guàrdia Urbana hi han intervingut 57 testimonis, 38 perits, 15 forenses i els dos acusats, i els integrants del jurat han fet 169 preguntes.

Accelerat pel coronavirus

Els darrers dies del judici s'han vist alterats per l'amenaça del coronavirus. En comptes de suspendre el judici, el que hauria comportat haver de recomençar tot el procés, el jutge va decidir accelerar-lo habilitant les tardes, el darrer divendres i dissabte, i demanant a les parts que no s'allarguessin.

L'Audiència també ha pres mesures. Els darrers dies a la sala no hi ha pogut accedir públic, ni els familiars dels acusats ni els periodistes, amb l'excepció de les agències de notícies. Divendres passat una vocal del jurat popular va ser substituïda per tenir febre i aquest dilluns una altra no hi va assistir per precaució en estar embarassada.

Les últimes paraules

La mateixa acusada, Rosa Peral, va haver de fer l'última paraula aquest dimarts per videoconferència, ja que tenia "molèsties" i els metges forenses que la van veure van decidir que no entrés a la sala. "Espero que l'assassí de Pedro pagui i que no es cometi una injustícia", va advertir al jurat popular. Es va declarar innocent i va dir que s'havien "vulnerat" els seus drets perquè s'havien denegat proves i testimonis que haurien anat al seu favor.

Per la seva banda, Albert López va declarar que la seva culpa havia estat "ser un 'tontodelbote'", en el sentit que segons la seva versió va accedir a encobrir el crim que considera que va cometre l'altra acusada. "Que descansi en pau tot i que no era el meu amic", va dir en relació a la víctima, Pedro Rodríguez, dirigint-se a l'acusació particular que representa els seus familiars.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.