FLASH
14-04-2004 21:08
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El 24 de desembre del 2000, Bush pare i Bush fill tenen una conversa que és captada per una mèdium. El rei Joan Carles s'avorreix i explica en el seu diari personal com fa els ous ferrats. Cartes creuades de Fraga, Artur Mas, Xavier Trias..., els discursos de comiat de Pujol i Aznar, i pensaments recollits per satèl·lit a través del queixal d'or d'Arzalluz. Amb elements d'aquest nivell, Toni Albà (Vilanova i la Geltrú, 1961) reconstrueix des del seu imaginari el que es cou de portes endins a nivell polític, en un exercici a cavall entre el guió televisiu i el teatral que l'actor i director qualifica de «mofa maquiavèl·lica i fins i tot malintencionada».
El llibre és un encàrrec de fa dos anys, quan Albà -amb una llarga trajectòria als escenaris- esdevé un personatge mediàtic per les seves aparicions en programes televisius com 7 de notícies i Una altra cosa. Ell mateix reconeix en el pròleg que el que el lector té a les mans no és un llibre, sinó un recull de documents trobats de forma fraudulenta. Al final, Albà aporta un apèndix amb instruccions per imitar personatges. «Em diran que sóc un escriptor mediàtic, però al principi del llibre ja deixo clar que jo no sóc escriptor. En tot cas, ja fa 24 anys que sóc autor teatral», matisa. De fet, està preparant dos treballs editorials més: un sobre el procés que segueix per construir un personatge, i un altre que serà una versió novel·lada de l'obra teatral L'ombra.
L'actor basa La fi del món? en fets reals ocorreguts en els darrers tres anys, amb un exhaustiu treball de documentació al darrere, per al qual ha comptat amb la col·laboració de Montsant Ciurana i Natàlia Albà
PUBLICITAT
PUBLICITAT