Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Els gestors reclamen ajornar fins al 31 de maig el termini per les declaracions trimestrals de pimes i autònoms


ACN Barcelona

08-04-2020 20:04

Hi ha recàrrecs del 5% al 20% per presentar tard o malament la documentació i de fins al 50% si Hisenda avisa de l'error

Els gestors reclamen ajornar fins al 31 de maig el termini per les declaracions trimestrals de pimes i autònoms. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya veu "ineludible" un ajornament dels terminis per presentar les declaracions trimestrals de petites i mitjanes empreses (pimes) i autònoms. El termini oficial acaba el 20 d'abril o el dia 15 en el cas en què es domicilia el pagament, i els gestors exigeixen que s'allargui fins al 31 de maig tenint en compte que es manté l'estat d'alarma fins a finals de mes. "La majoria de pimes i autònoms no compten amb les eines necessàries per gestionar la comptabilitat de forma informatitzada i no la poden fer arribar a la gestoria amb les limitacions actuals de mobilitat", afirmen des del Col·legi.

Els gestors recorden que no presentar les declaracions a temps o fer-ho de forma incorrecta pot comportar recàrrecs del 5% al 20% si es rectifica o es presenta fora de termini de forma voluntària, i de fins al 50% si és Hisenda que ha d'avisar de l'error.

Des del col·legi de gestors indiquen, a més, que moltes pimes també necessiten recuperar documentació dels seus proveïdors i clients, que sovint es troben amb les mateixes limitacions de mobilitat. "No veiem compatible el confinament amb haver de fer front a una obligació tributària que pot suposar desplaçaments i tràfec de documentació innecessaris i, per tant, un risc per a la propagació de la covid-19", asseguren els gestors.

De fet, els gestors administratius preveuen que la majoria de pimes i autònoms demanin un ajornament del pagament d'aquests impostos, però diuen que fins i tot per demanar-lo cal fer la presentació primer, de manera que "el problema de fons no queda ni de lluny resolt".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.