Vegueria del Penedès

DEBAT AL PARLAMENT

CatECP acusa Calvet "d'aprofitar" la crisi sanitària per aprovar el projecte de l'Autòdrom Terramar


ACN Sant Pere de Ribes

17-05-2020 19:05

Els comuns presentaran una proposta de resolució al Parlament per demanar que s'aturi el projecte

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Catalunya-En Comú Podem (CatECP) ha acusat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, "d'aprofitar" la situació de crisi sanitària per aprovar el projecte de l'Autòdrom Terramar a Sant Pere de Ribes. Segons els comuns, aquest projecte és "insostenible" perquè té uns costos ambientals "irreversibles" i creuen que l'aprovació a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat tot just fa dues setmanes s'ha fet "d'esquenes a veïnat i a les entitats ecologistes". Per tot això, els comuns preveuen presentar una proposta de resolució al Parlament perquè s'insti el Govern a aturar el projecte.

A més, a la PR demanaran que s'anul·lin els acords de la Comissió d'Urbanisme "fins que s'habilitin els mecanismes participatius adequats als consistoris de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes".

Segons els comuns, amb l'aprovació emparant-se en la situació d'emergència s'ha limitat la participació democràtica de les entitats i ciutadania contràries al projecte, com podria ser l'APMA i la plataforma SOS Penedès, així com la participació ciutadana als plenaris dels ajuntaments afectats.

A més, denuncien que amb aquest projecte es malmetran parcel·les que actuen de connectors biològics i naturals entre els Colls Miralpeix i el Parc del Garraf.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.