Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Una penedesenca, impulsora del primer sindicat d'autònoms d'Espanya


Redacció Sant Jaume dels Domenys

01-06-2020 17:35

L'objectiu de SAE19 és el de fer-se escoltar en totes les institucions i que 'mai més es torni a fer de costat a aquesta part del teixit empresarial'

Una penedesenca, impulsora del primer sindicat d'autònoms d'Espanya. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El passat mes de maig es va constituir, per primera vegada, el primer sindicat d'autònoms d'Espanya i s'anomena SAE19. Va néixer enmig de la pandèmia de la covid-19 i de l'estat d'alarma que va obligar a tancar molts negocis. Una de les precursores és Mariona del Chicca Aranda de Sant Jaume dels Domenys i autònoma, que sense dubtar-ho ni un moment, va crear juntament amb David Villar i David Álvarez de la Riva, la pàgina de Facebook "Autònoms 0.0".

L'objectiu de SAE19 és el de fer-se escoltar en totes les institucions i que "mai més es torni a fer de costat a aquesta part del teixit empresarial espanyol, que suposa ni més ni menys que el 80% de la nostra economia. SAE19 no deixarà de cessar en la seva empenta de concedir-li als autònoms la importància i consideració que ens mereixem".

Actualment SAE19 està compost per autònoms de diversos sectors repartits per tota la geografia espanyola i la inscripció és totalment gratuïta a través de www.sae19.org.

Segons explica Álvarez de la Riva, president de SAE 19 "l'èxit de SAE19 passa per ser una organització independent, apartidista i amb l'únic objectiu de protegir els drets dels autònoms".

Els objectius de SAE19 són:
- La defensa dels interessos generals i particulars dels treballadors autònoms.
- El diàleg dels interessos generals i particulars dels treballadors autònoms.
- La participació institucional en els Organismes Públics de les Administracions Laborals en matèria de treballa autònom.
- La coordinació i defensa dels interessos comuns professionals, econòmics i empresarials dels afiliats.
- I dotar als afiliats/adherits d'un instrument vàlid de participació en l'elaboració de la política del sector i que actuarà com interlocutor davant les Administracions Públiques, ja siguin municipals, comarcals, provincials, autonòmiques, estatals o internacionals; entre molts altres objectius amb la finalitat de vetllar pel foment i promoció del treball dels autònoms.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.