Vegueria del Penedès

TREBALLADORS MUNICIPALS

Anul·lada parcialment la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Cubelles


Redacció Cubelles

12-07-2020 19:58

El Jutjat del Contenciós-Administratiu núm. 5 de Barcelona ha estimat el recurs interposat pels serveis jurídics del SPC, en representació de diversos funcionaris de la Policia Local de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El jutjat ha anul·lat parcialment la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Cubelles. El Jutjat del Contenciós-Administratiu núm. 5 de Barcelona ha estimat el recurs interposat pels serveis jurídics del SPC, en representació de diversos funcionaris de la Policia Local de Cubelles, amb categoria d'agent, que entenien que la relació de llocs de treball no havia valorat adequadament les seves funcions i retribucions que comporten.

Concretament, de l'examen de l'expedient administratiu de la modificació de la RLT, no constava prou motivat per l'Ajuntament l'origen de les puntuacions, ni el càlcul de les puntuacions, ni dels plusos finalment indicats, segons el sindicat. Així mentre als agents de la Policia Local se'ls mantenia el mateix salari, les retribucions de diversos llocs a l'administració creixien de manera desorbitada. Per exemple, a la categoria de caporal en més de 3.000€ anuals.

El Sindicat de Policies de Catalunya ha lamentat que "el més sorprenent de tot és que la resta de sindicats representatius havien validat el mètode utilitzat així com les retribucions finals, donant per vàlids els càlculs de l'administració malgrat el perjudici que suposava per als funcionaris amb categoria d'agent".

La sentència anul·la l'acte administratiu impugnat i indica que "els llocs de treball apareixen puntuats, però no es desconeix d'on surten les valoracions i ajustos salarials". Per aquest motiu la sentència revoca tota la relació de llocs de treball, en el que afecta les retribucions dels policies obligant a l'Ajuntament a motivar els criteris de valoració dels llocs de treball, perquè s'assigna una determinada puntuació a cadascú d'ells i la fórmula de la qual se'n deriva el salari a percebre per cada lloc de treball que fixa les retribucions bàsiques i complementàries.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.