Vegueria del Penedès

MÚSICA

Guillermo Rueda retrata l’adolescència en el seu primer videoclip


Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú

15-07-2020 9:46

El jove compositor vilanoví de 16 anys va participar en les audicions de la darrera edició de la Voz Kids

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Guillermo Rueda va estrenar fa poques setmanes el seu primer videoclip, Chelsea, una missiva que resumeix l’adolescència en la necessitat de comunicar-se. El jove vilanoví de 16 anys ha produït el seu propi treball musical i audiovisual i estudia per aprofundir en la producció.

Chelsea és un cant vestit en forma de cartes dirigides a una amiga, en què el jove cantautor comparteix inquietuds i consells a partir de la seva pròpia experiència.

En Guillermo va aprendre a tocar la guitarra de petit i aviat la seva afició al cant el va portar a rebre formació de vocalista. “L’anglès, el castellà o el català són les meves llengües naturals”, explica, i són les llengües amb les qual expressa les seves emocions. De Barcelona va anar a viure de petit a Mèxic i el retorn el va portar fins a Vilanova i la Geltrú on hi viu fa quatre anys amb la seva família.

Al 2018, amb 14 anys va participar en les audicions a cegues del programa de televisió La Voz Kids, superant els càstigs telemàtic i els directes de Barcelona i Madrid. Una vegada seleccionat va actuar en el primer programa de l’edició 2019. “Vaig aprendre molt i va ser una experiència enriquidora perquè tens uns professors per a ajudar-te”. A més, confessa que va fer moltes i grans amistats: “a tots els que estàvem allà ens agrada cantar i això ens va unir molt”.

Amb una petjada ja a les plataformes digitals i amb un repertori a l’estudi, el jove vilanoví sap que el camí en la música no és gens fàcil, “per això no vull deixar d’aprendre més coses i composar, cantar i produir els meus treballs”.

Una personalitat natural, com la seva música, defineix el camí que vol emprendre: a poc a poc i aconseguint que el públic s’identifiqui amb la seva obra.

Chelsea ha estat produïda pel músic i productor Roger Gascón, a l’estudi Gate 24, un primer single d’un repertori acústic que s’anirà presentant a través del canal de you tube i plataformes digitals.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.