Vegueria del Penedès

MESURES URGENTS

Unió de Pagesos reclama ajuts directes d'entre 1.800 i 2.200 euros per hectàrea per pal·liar les afectacions del míldiu


ACN Vilafranca del Penedès

16-07-2020 19:30

El sindicat també demana préstecs de liquiditat i de refinançament a interès zero

Pla detall d'un raïm totalment sec pel culpa del míldiu. Imatge publicada el 24 de juny del 2020. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Unió de Pagesos ha fet arribar a la conseller d'Agricultura, Teresa Jordà, una proposta de mesures urgents per pal·liar les pèrdues provocades pels efectes del míldiu a les vinyes. Concretament, proposa la concessió de préstecs de liquiditat i de refinançament a interès zero i sense costos de despesa, i ajuts directes que anirien dels 1.800 als 2.200 euros per hectàrea. Per altra banda, el sindicat insisteix al Departament que intercedeixi per garantir que Agroseguro i l'Entidat Estatal d'Assegurances Agràries [ENESA] incloguin, ja en les properes pòlisses, el dany per míldiu com a assegurable a la línia d’explotacions de raïm de vinificació, com ja ho és al sud de l'Estat.

Unió de Pagesos demana a la Conselleria d’Agricultura que faci la seva proposta el més aviat possible per contribuir, com a mínim, a minimitzar els obstacles amb els qual s’estan topant els viticultors en aquesta campanya vitícola.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.