Vegueria del Penedès

CONFLICTE LABORAL

Protesta dels treballadors d'Hitecsa, a Vilanova, per l'acomiadament d'un company de baixa per la covid-19


Redacció Vilanova i la Geltrú

16-07-2020 20:28

La UGT denuncia que el treballador acomiadat estava de baixa laboral i que l'empresa va contractar un detectiu que va fer-li fotos sense la mascareta

Protesta dels treballadors d'Hitecsa, a Vilanova, per l'acomiadament d'un company de baixa per la covid-19. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La plantilla d'Hitecsa, empresa dedicada a la fabricació de sistemes de climatització a Vilanova i la Geltrú, fa dos dies que protesta per l'acomiadament d'un company que estava de baixa per coronavirus. El treballador acomiadat continua actualment de baixa per ser d'un col·lectiu de risc en el context de la pandèmia. Els companys del treballador acomiadat convoquen a les dues de la tarda concentracions a les portes de la fàbrica per expressar el seu rebuig a la decisió de l'empresa i per reclamar que s'aturin els acomiadaments selectius.

Manuel Quintana, secretari general de la secció sindical de la UGT a Hitecsa i president del comité, ha explicat que la direcció de l'empresa va contractar un detectiu per fer un seguiment de la vida privada del treballador quan aquest es trobava de baixa per la covid-19. El detectiu va fer fotografies al treballador ara acomiadat en què no duia la mascareta posada al carrer -abans que es decretés l'obligatorietat de l'ús de la mascareta. Segons denuncien des de la secció sindical UGT, aquestas imatges d'ell fent "vida normal" han estat les que han fonamentat l'acomiadament.

Quintana assegura que el clima entre la direcció i el comité d'Hitecsa està enrarit arran de les negociacions per explicar un Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació durant la crisi del coronavirus, ja que la plantilla no va acceptar les condicions de l'empresa, que volia aprofitar les negociacions de l'ERTO per recuperar les hores de flexibilitat dels treballadors.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.