Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

Només un de cada quatre autònoms anirà de vacances aquest estiu, segons ATA


ACN Barcelona

27-07-2020 11:37

Sis de cada deu treballadors per compte propi no agafarà cap dia de descans

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Només un de cada quatre autònoms espanyols anirà de vacances aquest estiu atípic, segons una enquesta que ha donat a conèixer la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) aquest dilluns. Així només un 27,4% de treballadors per compte propi afirma que gaudirà de vacances, la meitat del 53,8% registrat l'any passat. Per tant, sis de cada deu autònoms (60,8%) afirma que aquest any no se n'anirà de vacances, una dada que contrasta amb les del 2019, quan un 39,8% va afirmar que no aniria de vacances. Un 10.7% dels autònoms encara no han decidit si agafen uns dies de vacances o no al llarg d'aquest 2020.

Una altra de les qüestions preguntades és per la situació del negoci durant les vacances. Així, del 27,4% que afirma que anirà de vacances, el 4,5% afirma que no tancarà el negoci perquè deixa els empleats a càrrec i el 5,4% apunta que pot seguir amb la seva activitat des de qualsevol lloc.

El 17,5% restant ha afirmat que descansarà uns dies i sí que tancarà el seu negoci o activitat.
Quatre de cada deu autònoms (39,7%) assenyala que en aquest any de pandèmia no anirà de vacances i intentarà recuperar l'activitat perduda en els últims mesos.

El col·lectiu d'autònoms acostuma a tenir més dificultats per agafar vacances i el 20,4% afirma que "mai" ha pogut tancar el negoci des que és autònom.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.